Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν δεσμεύεται για τις προσλήψεις ο όμιλος Ανδρεάδη

Χανδρής
15 Φεβρουαρίου 2017 / 15:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Δυστυχώς οι ανησυχίες μας σχετικά με την σκοπιμότητα της δωρεάς του εξοπλισμού των ξενοδοχείων Χανδρή επιβεβαιώνονται», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

μετά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση με τη νέα εταιρεία  ΙΚΟΣ στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι μετά από διαπραγματεύσεις με την παλιά εργοδοσία του Χανδρή, διασφάλισαν μερική ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη για το 2017 που τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της ανακαίνισης καθώς και τα ποσά των αποζημιώσεών τους. Η διοίκηση του Σωματείου πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με την νέα εργοδοσία και να διαπραγματευτεί μαζί της για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση των ξενοχοϋπαλλήλων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εφοδιασμένη προφανώς με τον αέρα που της έδωσαν οι διάφοροι προσκυνημένοι απέφυγε να απαντήσει θετικά στο αυτονόητο αίτημα των εργαζομένων για επαναπρόσληψη και διατήρηση των δικαιωμάτων τους όταν τα ξενοδοχεία θα επαναλειτουργήσουν.
Επίσης δεν δεσμεύτηκε για κάλυψη των εργαζομένων σε ενδεχόμενη παράταση των ανακαινίσεων και πέραν του 2018.
Εν αναμονή της γραπτής απάντησης της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε  να διαμορφωθεί κλίμα αβεβαιότητας για το εργασιακό μέλλον των 170 περίπου εργαζομένων και σε περίπτωση που επιλεγεί από την εταιρεία αυτός ο δρόμος θα αντιμετωπιστεί αναλόγως».