Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένας εισαγγελέας, βρε παιδιά!

editorial
17 Φεβρουαρίου 2017 / 19:37

Η καταγγελία της Γογγάκης ΑΕΒΕ είναι πολύ ηχηρή. Αφορά σε ένα θέμα διαφθοράς και εκβίασης αλλά είναι και αντικείμενο δημόσιας υγείας εφόσον ο λόγος γίνεται για τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση δεν μπορεί να περάσει έτσι. Αίσθηση δημιουργείται από το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη 48 ώρες από την οργισμένη ανακοίνωση της επιχείρησης για εκβιασμό και ο ΕΦΕΤ δεν έχει μιλήσει ακόμα ούτε έχει εκδηλωθεί αυτεπάγγελτη ενέργεια των εισαγγελικών λειτουργών.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια πρέπει νάναι πολύ μαζεμένα διότι αναπόδραστα για την υπόθεση αργά ή γρήγορα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. 
Η Γογγάκης ΑΕΒΕ είναι ίσως η μεγαλύτερη σήμερα επένδυση από Κερκυραίο κι έτσι η αντίδρασή του θα πρέπει να ταρακουνήσει τους επόπτες και τους ελεγκτές των... ελεγκτών. Να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν. Η εταιρεία υποψιάζεται ακόμα και ανταγωνιστές της σ' αυτή την ιστορία, κάτι που αντικειμενικά διευρύνει τον κύκλο και που βεβαίως όλα αυτά δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα. Διότι είναι τόσο φαρμακερά, που τα προβλεπόμενα όρια περιεκτικότητας υδραργύρου στα μεγάλα ψάρια θα είναι μια λεπτομέρεια μπροστά στο μέγεθος της δηλητηρίασης, λόγω και έργω, της κοινής γνώμης!
Πάντως, μια βιαστική έρευνα χθες, για τις διαστάσεις της δημοσιότητας που έλαβε η ιστορία, μας οδήγησε σε απανωτές αναφορές των μηχανών ψαξίματος στο διαδίκτυο, όπου μεγάλες και μικρότερες ιστοσελίδες και πύλες φιλοξενούσαν από την Τετάρτη το μεσημέρι, τόσο την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ όσο και εκείνη της εταιρείας. Άρα εδώ που φτάσαμε, πίσω δεν έχει... Ή μήπως έχει;
Σημείωση: Το κύριο άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής Ενημέρωσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 17.2.17