Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝ.ΕΛ: Επιβάλλεται να τροποποιηθεί η απόφαση της κατάργησης του Α.Τ. Λευκίμμης

Α.Τ. Λευκίμμης
19 Φεβρουαρίου 2017 / 21:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κέρκυρας στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης στη σχεδιαζόμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό Κέρκυρας

είναι διατυπωμένη και ξεκάθαρη, αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Κέρκυρας.
«Εξαρχής τονίσαμε ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ, πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες .

Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια γεωγραφικά,πληθυσμιακά, χωροταξικά και με βάση μια σειρά από ιδιαιτερότητες όπως η μορφολογία,ο τουρισμός και οι αυξημένες ανάγκες του νησιού σε αστυνόμευση αφού η Κέρκυρα αποτελεί έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό με την παραβατικότητα-μικροεγκληματικότητα να αυξάνεται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
Η κατάργηση του Α.Τ Λευκίμμης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παραπάνω θέση μας.
Με το άρθρο 42 του Π.Δ 7/2017 καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αυξημένος πληθυσμός της περιοχής ο οποίος τριπλασιάζεται τους θερινούς μήνες και η παραβατικότητα που είναι ιδιαίτερα έντονη στην τουριστική περιοχή του Κάβου αφού  εκεί καταλύει μια ειδική κατηγορία τουριστών (ηλικίας από 18-30 ετών) καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη προστασίας και αστυνόμευσης της.

Κύρια όμως η κατάργηση του Α.Τ περιορίζει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και επισκεπτών της Λευκίμμης καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στην οικονομία του τόπου, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.
Η Οργανωτική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε Κέρκυρας εκφράζει τη διαφωνία της στην ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Α.Τ Λευκίμμης, θεωρεί επιβεβλημένη την τροποποίηση της ρύθμισης και προς αυτό το σκοπό θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες».