Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήταν γνωστές οι ενστάσεις για το Α.Τ. Λευκίμμης, κι όμως δεν το εξαίρεσαν

Κώστας Παυλίδης
20 Φεβρουαρίου 2017 / 12:55

Ευρεία σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο. Την ερχόμενη Παρασκευή ραντεβού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάνει εντύπωση ότι το Υπουργείο συμπεριέλαβε τελικά το Α.Τ. Λευκίμμης στα υπό κατάργηση τμήματα, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα το πρωί.
Όπως είπε ο βουλευτής, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, μολονότι στη δημόσια διαβούλευση που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο, παρουσία του γεν. γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημ. Αναγνωστάκη, είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από τους τοπικούς φορείς για την περιοχή της Λευκίμμης, εντούτοις το υπουργείο προχώρησε στην απόφαση για την κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης στο πλαίσιο της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τον Κώστα Παυλίδη, το Υπουργείο πρέπει οπωσδήποτε να επανεξετάσει την απόφασή του για την περιοχή της Λευκίμμης, με δεδομένη την εντατική τουριστική δραστηριότητα του Κάβου.
 
Κύμα αντιδράσεων
 
Την αντίθεσή τους με την προαναγγελθείσα κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους όλες οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα που δημοσιοποίησε την Παρασκευή εκφράζει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή της στη ρύθμιση αυτή και ζητά την άμεση τροποποίηση του επίμαχου άρθρου 42 του ΠΔ, καθώς για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς, οι οποίοι επιβάλλουν την παραμονή και λειτουργία του Α.Τ. Λευκίμμης. 
Ταυτόχρονα, το Σάββατο το απόγευμα η τοπική κοινότητα Λευκίμμης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα του Ποταμιού. Η συμμετοχή στη συγκέντρωση δεν ήταν μεγάλη, παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκούσης, αντιπροσωπεία τοπικών φορέων είχε ήδη επισκεφθεί το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για να εκφράσει την αντίθεσή της και να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων. Επιπρόσθετα χθες συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διοικητή Γ. Τσιρογιάννη και του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Ι. Ματσούκα. 
 
Σύσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο
 
Στη σύσκεψη, την οποία κάλεσε η Επιτροπή των φορέων που αντιδρούν στην κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, ο αντιδήμαρχος Νότου Ά. Μπαλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Γκούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Γκούσης και Σπ. Βλάχος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Λευκίμμης Ε. Κουλούρης και Αργυράδων Σπ. Μητσούλης κ.α.
Αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό είναι ότι υπάρχει ανάγκη όχι μόνο διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και ενίσχυσής του σε προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα, καθώς ούτως ή άλλως, μέχρι σήμερα ήταν ένα υποστελεχωμένο τμήμα. 
Φαίνεται πάντως ότι η τύχη του Α.Τ. Λευκίμμης θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα, που η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία φορέων, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.