Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΖ

ΕΡΜΗΣ
20 Φεβρουαρίου 2017 / 15:20

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τα όρια της υπομονής και της ψυχραιμίας τους ξεπέρασαν οι κάτοικοι των χωριών Φιολίτι και Λαγκαδάκια που σαν να μην έφτασαν οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που ζουν με τα σκουπίδια που ειδικά στα χωριά έχουν να μαζευτούν από το Νοέμβρη, τα τελευταία 24ωρα έμειναν και χωρίς νερό!

Το γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση σε ένα νησί που βιώνει ήδη εδώ και μήνες πρωτόγνωρες συνθήκες για τη Δημόσια Υγεία, είναι πως το πρόβλημα της υδροδότησης δεν προκλήθηκε εξαιτίας κάποιας συνηθισμένης βλάβης στο δίκτυο, αλλά επειδή η ΔΕΗ μετά από συνεχείς προειδοποιήσεις, προχώρησε στις προειδοποιήσεις της και διέκοψε την ηλεκτροδότηση στα ανλτιοστάσια της ΔΕΥΑΖ!
Το πρόβλημα άρχισε να διαπιστώνεται από κατοίκους των δύο χωριών από την περασμένη Παρασκευή και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση ή ειδοποίηση από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ας σημειωθεί δε πως τα συγκεκριμένα χωριά ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα που πριν εφαρμοστεί ο Καλλικράτης αποτελούσε το μοναδικό Δήμο που ήταν συνεπής στις πληρωμές του προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης.
Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Κώστας Κόκκορης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- επιβεβαίωσε πως η διακοπή της υδροδότησης οφείλεται στις διακοπές ρεύματος που ξεκίνησε η ΔΕΗ, σημειώνοντας ωστόσο πως ενώ αρχικά το ρεύμα είχε κοπεί σε 5 αντλιοστάσια, επαναλειτούργησαν τέσσερα από αυτά. Σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ξεκινήσει η διαδικασίες για ηλεκτροδότηση των ανλτιοστασίων με νέο πάροχο ρεύματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ σημείωσε πως η υδροδότηση στα δύο χωριά επρόκειτο να αποκατασταθεί.
Οι διακοπές της υδροδότησης είναι σίγουρα το τελευταίο πρόβλημα που χρειαζόταν το νησί μας αυτή την περίοδο, που ήδη δοκιμάζεται από τους τόνους των απορριμμάτων και την διακοπή λειτουργίας των χειρουργείων. Ωστόσο για ακόμη μια φορά δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται ως «κεραυνός εν αιθρία» αφού είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις της ΔΕΗ η οποία μάλιστα τον περασμένο Νοέμβρη ανακοίνωσε πως προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΖ λόγω των υπέρογκων χρεών της δημοτικής επιχείρησης και του πρώην συνδέσμου ύδρευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ.
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΖ ωστόσο επισημαίνει πάντως πως η προσπάθεια για ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ συνεχίζεται έστω και αν μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ…