Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια λύση προτείνεται για την αποπεράτωση των Εργ. κατοικιών του Αγ. Ιωάννη

Εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη
20 Φεβρουαρίου 2017 / 15:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεγάλο αγκάθι της εργολαβίας, η αποχέτευση, που φέρνει όλο το έργο πίσω με αβέβαια εξέλιξη, ίσως ξεπεραστεί μέσα στο 2017, αν προκριθεί η πρόταση για κατασκευή αυτόνομου βιολογικού καθαρισμού.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, στις οποίες ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη είναι θετικές καθώς ο εργολάβος δεν βγήκε έκπτωτος αλλά υποκαταστάθηκε από άλλον, ενώ παράλληλα ορίστηκε χρονικός ορίζοντας ενός έτους για την αποπεράτωση του έργου. Ο Κ. Παυλίδης σημείωσε ότι για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, απαιτείται συνεργασία των συνεργείων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ με τον νέο εργολάβο και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος Κέρκυρας καλείται να προκρίνει την επιλογή κατασκευής βιολογικού σταθμού εντός οικοπέδου των κατοικιών «ώστε το κομμάτι της εργολαβίας του αποχετευτικού να είναι συμβατό με τον χρονικό ορίζοντα της εργολαβίας του έργου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017. Νομίζω ότι και το οικονομικό αντικείμενο θα είναι μειωμένο, περίπου στο 1/3 (γύρω στις 700.000 ευρώ αντί 2.000.000 ευρώ), ενώ θα λυθούν και αρκετά τεχνικά ζητήματα που ήδη υπάρχουν στο έργο των 9 χιλιομέτρων δικτύου της αποχέτευσης στον Σκάφωνα».