Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερός ο Νίκος Νεράτζης 5.45μ στην Πράγα

κγσ
22 Φεβρουαρίου 2017 / 17:02

ΠΡΑΓΑ. Σε μίτινγκ επί κοντώ σε εμπορικό κέντρο στην Πράγα αγωνίστηκε την Τρίτη (δυο μέρες μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου) ο Νίκος Νεράντζης, ο Κερκυραίος επικοντιστής που ξεκίνησε φέτος εντυπωσιακά τους αγώνες και μας εκπλήσσει θετικά.

Ο Νεράντζης ξεπέρασε τα 5,45 μ. κατέλαβε την τρίτη θέση μαζί με τον Ουκρανό Βλάντισλαβ Μαλίχιν, που πέρασε το ίδιο ύψος και έδειξε σταθερότητα. Ο κερκυραίος επικοντιστής που ξεκίνησε και έφτασε σε πάρα πολύ ψηλό επίπεδο με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη, λόγω σπουδών την φετινή σεζόν προπονείται με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και έχει δείξει απίστευτη σταθερότητα με άλματα πάνω από 5.40μ. (επιδόσεις που δείχνουν λαμπρό μέλλον), έχει καταφέρει να πετύχει ατομικό ρεκόρ με 5.51μ. πριν δέκα μέρες στην Τουρκία, πήδησε 5.40μ. στο Πανελλήνιο π-ρωτάθλημα κλειστού στίβου την περασμένη Κυριακή 19/2 και έρχεται στην Πράγα να επιβεβαιώσει την σταθερότητά του, με το 5.45μ. Βέβαια στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,55 μ. για να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ, είχε καλά αλλά άκυρα άλματα, είναι ένα ύψος που το έχει και δεν θα αργήσει να το περάσει. Να σημειώσουμε ότι στο ξεκίνημα του 2017, σε απόλυτο ύψος (κλειστό ή ανοικτό στίβου) έχει ξεπεράσει κατά δέκα εκατοστά ήδη το ρεκόρ του και είμαστε ακόμα στην αρχή.   
 Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Νεράτζης που ανήκει στον Κερκυραϊκό ΓΣ, δείχνει με τις εμφανίσεις του, πως το καλοκαίρι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση της κατηγορίας του στο Γκροσέτο, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητής στην Πράγα ήταν ο Γιαν Κούνλτιτσα με 5,73 μ. και δεύτερος ο Γάλλος Στάνλει Ζόσεφ με 5,65 μέτρα.