«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας το κλείσιμο του Α.Τ. Λευκίμμης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (13:00) η συνάντηση της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του Α.Τ. Λευκίμμης.

28
Φεβρουαρίου / 2017

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Νίκου Τόσκα συμμετείχαν ο γ.γ. του Υπουργείου Δημ. Αναγνωστάκης, ο Γενικός Αρχηγός της Αστυνομίας, οι δύο βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Μπαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Κουλούρης (Κερκυραίων Δήμος), Σταμάτης Πελάης (Λαϊκή Συσπείρωση), Νίκος Γκούσης (ανεξάρτητος) καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ευγένιος Κουλούρης.
Η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία ανέφερε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ανακύπτουν με την απόφαση κατάργησης του Α.Τ. Λευκίμμης ενώ ζήτησαν επιπλέον την ενίσχυση των τμημάτων σε άνδρες και αστυνομικά μέσα.
Μετά την ενημέρωσή του από την επιτροπή, ο γ.γ. του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα παγώσει την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος στην Κέρκυρα για δύο έως τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξει επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης στην περιοχή, αφού διερευνηθούν όλα τα δεδομένα που αναφέρθηκαν από την επιτροπή. Να σημειωθεί ότι η απόφαση για το κλείσιμο ήταν εφαρμοστέα από 1η Μαρτίου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ