Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εύστοχος ο Λούβρος η Ολυμπιάδα στους τέσσερις

Κύπελλο ΕΠΣΚ προημετελική
01 Μαρτίου 2017 / 19:20

Ο Αχιλλέας στον τελικό 2-2 με ΑΟΚΚ. ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο ματς για το κύπελλο της ΕΠΣΚ είχαμε Τετάρτη 1η Μάρτη, ένα της ημιτελικής και ένα της προημιτελικής φάσης. Στο ένα είχαμε αντιμέτωπες τις ομάδες της Κ20 του ΑΟΚΚ ενάντια στον Αχιλλέα Νυμφών, στη ρεβάνς του 2-0 για τον Αχιλλέα πριν δεκαπέντε μέρες και η ομάδα των Νυμφών.

Έγινε ένα πολύ ωραίο ματς πλούσιο σε φάσεις και γκολ, δεν είχαμε νικητή αφού τελείωσε 2-2, αλλά με το σκορ αυτό η ομάδα των Νυμφών πάει στον τελικό, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού ΑΕ Λευκίμμης - Ολυμπιάδας Καρουσάδων. 
 
Προημιτελικά
 
Στο άλλο είχαμε τη συνέχεια της εκτέλεσης πέναλτι από την ομάδα της Ολυμπιάδας, αφού πριν μια βδομάδα το ματς είχε διακοπεί λόγω σκότους και ενώ παιζόταν πέναλτι από τις δυ ομάδες για να ξεχωρίσει η ομάδα που θα προκρινόταν στους τέσσερις του θεσμού. Το κανονικό ματς και η παράταση τελείωσαν 3-0  για την Ολυμπιάδα, είχε ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του μηδενισμού της από το 1ο ματς και οι ομάδες ξεκίνησαν να παίζουν πέναλτι για να ξεχωρίσει ο νικητής. Ο Οδυσσέας είχε εκτελέσει δέκα (οκτώ ήταν εύστοχα) η Ολυμπιάδα εννέα (οκτώ τα εύστοχα) και ήταν η σειρά της Ολυμπιάδας να εκτελέσει με τον Λούβρο να έχει πάρει θέση, αν ήταν δε εύστοχος θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Όμως κόπηκε το ρεύμα και ο υποτυπώδης φωτισμός (τέσσερις λάμπες) δεν υπήρχε, άλλωστε είχε πάει 19:10 η ώρα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Καββαδίας, να διακόψει οριστικά το ματς. Το φύλλο αγώνος είχε κλείσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στα γραφεία της Ένωσης, την Παρασκευή ο Οδυσσέας Αυλιωτών έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, αλλά Τρίτη 28/2 είχαμε σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πείστηκαν οι άνθρωποι του Οδυσσέα να μην υποστηρίξουν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την απόρριψη της ένστασης από την ΕΠΣΚ και κανονικά Τετάρτη 1/3 στις 15:00 οι δυο ομάδες βρέθηκαν στο γήπεδο για να «τελειώσει» ο αγώνας, με αλλαγή διαιτητικής τριάδας, ο αξιολογημένος Σπύρος Κολυτάς σαν διαιτητής, με βοηθούς τον Μπεκάρη και την Κουλούρη.  
Στο γήπεδο λοιπόν με νέο φύλλο αγώνος (όπως οι κανονισμοί ορίζουν) με οκτώ παίκτες από πλευρά Οδυσσέα αφού είχαν αποβληθεί τρεις στο ματς της περασμένης Τετάρτης και δέκα από πλευράς Ολυμπιάδας, είχε μια αποβολή. Ο διαιτητής ζήτησε στον αγωνιστικό χώρο στη διαδικασία των πέναλτι τους οκτώ παίκτες του Οδυσσέα και οκτώ από τους δέκα της Ολυμπιάδας, για να είναι τυπικά εντάξει η συνέχεια της εκτέλεσης. Κάτω από τα γκολπόστ του Οδυσσέα καθ΄ όλα νόμιμα ο τερματοφύλακας Σόκαλης (που απουσίαζε την περασμένη Τετάρτη), με τον Λούβρο πέναλτι να εκτελεί το 10ο πέναλτι για την Ολυμπιάδα. Ο Κώστας Λούβρος ήταν εύστοχος και η Ολυμπιάδα πέρασε στην επόμενη φάση που θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την ΑΕ Λευκίμμης, λογικά στις 8 και 15/3 και τον τελικό να πηγαίνει 18 ή 19/3 για να προλάβουν την ημερομηνία που έβαλε η ΕΠΟ (20/3/2017) δήλωσης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.