Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 18 Μαρτίου ο τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΚ

κύπελλο ΕΠΣΚ
02 Μαρτίου 2017 / 18:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δυο μήνες και μια εβδομάδα μάθαμε την 4η ομάδα που πήρε την πρόκριση στους τέσσερις του κυπέλλου, αφού Οδυσσέας και Ολυμπιάδα χρειάστηκαν δυόμιση μήνες σχεδόν για να ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει το εισιτήριο και μάλιστα με τον πιο απίθανο τρόπο.

Μηδενισμός στο πρώτο ματς για την Ολυμπιάδα και 0-3 σκορ, ενστάσεις και ξεκαθάρισμα στην δευτεροβάθμια της ΕΠΟ, με δεύτερο ματς στις 22/3 με την Ολυμπιάδα να ισοφαρίζει το σκορ, να πηγαίνει στα πέναλτις, να μην τελειώνει η διαδικασία και μια βδομάδα μετά 1/3 να έχουμε τις δυο ομάδες ξανά στη σέντρα,   διαιτητές, γιατρό για να εκτελεστεί ΕΝΑ πέναλτι που ξεκαθάρισε την ομάδα που έχει πλέον το εισιτήριο, την Ολυμπιάδα Καρουσάδων η οποία θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την Λευκίμμη. 
 
Τα ματς
 
Ο διπλός άλλος ημιτελικός, τελείωσε κανονικά με βάση το αρχικό πρόγραμμα την Τετάρτη 1/3, με την Κ20 του ΑΟΚΚ να κερδίζει με 1-0 τον Αχιλλέα Νυμφών (το τέρμα στο 5΄ ο Γεωργόπουλος), αλλά δεν έφτασε αφού δυο βδομάδες πριν ο Αχιλλέας με τέρματα των Μαρτίνου 29΄ και Κλ. Μπάρντι στο 63΄ είχε κερδίσει 2-0 και πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία του  στον τελικό του κυπέλλου, θα περιμένει δε τη νικήτρια του ζευγαριού ΑΕΛ-Ολυμπιάδας. 
Η διπλή αυτή συνάντηση, με δεδομένο ότι έκλεισαν οι ημερομηνίες, λογικά θα οριστεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 8/3 το πρώτο παιγνίδι και την μεθεπόμενη 15/3 ο επαναληπτικός, με συνέπεια ο τελικός να γίνει ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ στις 18/3 (τελευταία μέρα ορισμού της φάσης αυτής) ώστε να υπάρχει κυπελλούχος Κέρκυρας που θα δηλωθεί στην ΕΠΟ, ως τις 20/3 για να πάρει μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, είναι υποχρεωτικό φέτος και η προκήρυξη της ΕΠΟ για όλα αυτά στο άρθρο 3 τα αναφέρει, να τι γράφει το απόσπασμα χαρακτηριστικά: Άρθρο 3:  Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
α. Στους αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά μόνο οι Κυπελλούχες ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο.,  που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..
Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης Κυπέλλου ορίζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου  2017. Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. - Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.
 
Τα απρόοπτα
 
Αλλά… υπάρχει αυτό το απρόοπτο που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και κάποιο ματς να μην τελειώσει ή να μην αρχίσει, χωρίς υπαιτιότητα κάποιας ομάδας. Ειδικά αν είναι το δεύτερο τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ΕΠΣΚ, αφού θα χαθεί η ημερομηνία για να γίνει ο τελικός. Φυσικά και για να γίνει ο τελικός θα πρέπει να αναβληθεί η αγωνιστική του Σ/Κ 18 & 19/3 ή να οριστεί ο τελικός μετά την λήξη των αγώνων του πρωταθλήματος, φυσικά με αναβολή των αγώνων του Αχιλλέα και της νικήτριας ομάδας του ζευγαριού ΑΕΛ-Ολυμπιάδας.   Το απρόοπτο αυτό συμβάν και ο φόβος να μην συμμετάσχει ο κυπελλούχος Κέρκυρας στο θεσμό της ΕΠΟ, με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού ο νικητής του θεσμού κερδίζει άνοδο στην Γ΄ Εθνική, δείχνει ότι έχει γίνει λάθος σχεδιασμός, κανείς δεν πρόβλεψε το απρόοπτο, όταν μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και το 2013, όταν ο Όλυμπος είχε νικήσει στον τελικό 2-0 τον Οδυσσέα, αλλά δεν έπαιξε στο θεσμό, αφού ο τελικός είχε γίνει Μάη, αλλά οι αγώνες των κυπελλούχων των ΕΠΣ της ΕΠΟ είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν. Φαίνεται ότι το πάθημα τέσσερα χρόνια πριν δεν έγινε μάθημα, με αποτέλεσμα οριακά και φέτος να κινδυνεύει πάλι να γίνει το ίδιο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, γιατί υπάρχει δέλεαρ  το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική. 
Θα λέγαμε ότι η σωστότερη λύση είναι Τετάρτη 8/3 ο ένας ημιτελικός και Σάββατο 11/3 ή Κυριακή 12/3 ο επαναληπτικός για παν ενδεχόμενο, αν όλα δε πάνε καλά 15/3 ο τελικός (πρόταση κάνουμε).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια