Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρωμα γυναίκας στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου

Δημοτικό συμβούλιο
04 Μαρτίου 2017 / 14:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Μουζακίτη, προορίζεται για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Την απόφαση αυτή πήρε η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, κατά την ολομέλειά της το βράδυ της Παρασκευής. Ετσι η Μαρία Μουζακίτη, εφόσον υπερψηφιστεί όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.

Όσον αφορά στην ανακατανομή των χαρτοφυλακίων των αντιδημάρχων για την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης της Μ. Μουζακίτη αλλά και πιθανές άλλες αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος κρατάει την απόφασή του επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ορισμός των αντιδημάρχων, πιθανότατα θα γίνει μετά την επιστροφή του από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.

Χωρίς αλλαγές πρόκειται να συνεχίσει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Κερκυραίων Δήμος" από την οποία προέρχεται ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου και η οποία αποφάσισε να προτείνει και πάλι για τη θέση τον Νίκο Καλόγερο.

Ως γνωστόν το δημοτικό συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει, θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του προεδρίου του και των μελών των ειδικών δημοτικών επιτοπών, την Κυριακή το μεσημέρι στις 12:00.