Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκη επί του Ρήγα Φεραίου ή τέλος για τον Αστέρα Πετριτή

Αστέρας Πετριτή
17 Μαρτίου 2017 / 20:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλά ματς ήταν μέχρι σήμερα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για τον Αστέρα Πετριτή στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην Γ Εθνική. Κυρίως τα εντός έδρα με ομάδες που δεν είναι στην πρώτη πεντάδα και κυνηγάνε την άνοδο.

Δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα, αλλά επειδή έκλεισαν «οι μέρες» και απομένουν μόλις οκτώ ματς από τα οποία μόλις τα τέσσερα εντός έδρας, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ή παίρνει το τρίποντο με αντίπαλο τον Ρήγα Φεραίο ή παραδίνει τα όπλα. Γιατί μαθηματικά μπορεί να παίζονται όλα ακόμα κι 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά επειδή ο Ρήγας είναι ομάδα μικρομεσαία, αν δεν μπορέσει να πάρει τους τρεις βαθμούς, που θα τους ψάξει στη συνέχεια, αν υπολογίσουμε ότι ο Αχιλλέας έχει ένα σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα και είναι και δυο βαθμούς ψηλότερα. 
Ο Γιάννης Χονδρογιάννης το γνωρίζει αυτό και επίσης ξέρει πως θα πρέπει η ομάδα αναγκαστικά να παίξει πιο επιθετικά και να σκοράρει για να πάρει τη νίκη, η άμυνα μπορεί να είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και από κει ξεκινάνε όλα, αλλά οι αρκετές ήττες με 1-0 δείχνουν ότι χρειάζεται γκολ η ομάδα. 
Έτσι η σκέψη να παίξει πιο επιθετικά, να προσπαθήσει από την αρχή να βάλει ένα γκολ που θα βοηθήσει και ψυχολογικά στη συνέχεια τους παίκτες είναι στον προγραμματισμό, οι απουσίες βέβαια δεν του δίνουν τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ενώ κυριότερη είναι αυτή του Αλ. Πάγκαλη που ο τραυματισμός του τον άφησε πολλά ματς εκτός και είναι ο πιο έμπειρος παίκτης και μάλιστα με παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες (Σούπερ Λίγκα, Β΄ Εθνική κλπ). 
Το προηγούμενο ματς εντός έδρας γεγονός είναι πως αρκετός κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα και φυσικά ο Αστέρας χρειάζεται και την Κυριακή πάλι τον κόσμο να τον στηρίξει, έχοντας γενική είσοδο μόλις 5€ και στο ματς αυτό. 
Διαιτητής ορίστηκε ο Πρεβεζάνος Ν. Μπαϊλής με βοηθούς του, τους Π. Φραγκούλη και Αγ. Τσόγκα. 
 
Η 23η αγωνιστική
(Κυριακή 19.3 ώρα 15:00)
 
Απόλλων Λάρισας - Θεσπρωτός
Αστέρας Πετρίτη - Ρήγας Φεραίος
Διαγόρας Σεβαστής - Αμβρακία
Καραϊσκάκης - Πιερικός
Μαύροι Αετοί - Ολυμπιακός Βόλου
Νίκη Βόλου - Πύδνα Κίτρους
Τηλυκράτης - Εθνικός Φιλιππιάδας
ΕΑ Ιστιαίας - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια