Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα υγιέστατο μωρό έκανε ποδαρικό στα χειρουργεία

ΗΜΕΡΑ
31 Μαρτίου 2017 / 18:02

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ένα υγιέστατο μωρό ήρθε στον κόσμο σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο μας, με καισαρική τομή. Μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας και είναι το «γούρι» για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου μας, που λειτούργησαν για πρώτη φορά μετά από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία τους.

Η επέμβαση ήταν έκτακτη και όχι προγραμματισμένη και προέκυψε μετά από ανάγκη, στη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού, όπως έκρινε ο χειρούργος-γυναικολόγος της επιτόκου, κ. Κάντας.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μαίευσης και χρησιμοποιήθηκε το κεντρικό Δίκτυο Αερίων.
Δεν πρόκειται για επίσημη επανεκκίνηση των χειρουργικών αιθουσών ωστόσο, όπως δηλώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου, όλα πήγαν απόλυτα καλά και η μητέρα με το βρέφος είναι υγιέστατοι και ασφαλώς παρακολουθούνται. Η εντολή της Διοίκησης, ούτως ή άλλως, είναι να ανοίξουν εκ νέου τα χειρουργεία και, αν και οι ιατροί ζητούν κάποια επιπλέον μέτρα διασφάλισης των ίδιων και των ασθενών, κρίνουν ότι οι χειρουργικές αίθουσες έχουν παραμείνει κλειστές για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. «Όλα θα πάνε μια χαρά και δε υπάρχει λόγος ανησυχίας», δηλώνουν.
Τι άλλο λοιπόν μπορούμε όλοι να ευχηθούμε παρά «να ζήσει»!