Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

M. Tρίτη τα εγκαίνια της Πατρών Κορίνθου, παρουσία Τσίπρα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
10 Απριλίου 2017 / 16:45

ΠΑΤΡΑ. Στις 12:30 το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού στη σήραγγα της Παναγοπούλας.

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων και τον αγιασμό που θα κάνει πιθανότατα ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας στο Νέο Μουσείο Πατρών ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο το τελευταίο διάστημα είναι εντατικές στην Πατρών – Κορίνθου προκειμένου ο οδικός άξονας να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός, ενόψει των εγκαινίων.
Το περασμένο Σάββατο δόθηκε στην κυκλοφορία και η σήραγγα Πλατάνου, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επικεντρωθεί όλες οι εργασίες της παραχωρησιούχου «Ολυμπίας Οδού».
Με τη σήραγγα Πλατάνου τίθενται σε λειτουργία συνολικά 9 σήραγγες στον κλάδο προς Αθήνα ενώ μόνο μια σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια, έχει δοθεί σε κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα. Στο σύνολο 10 από τις 12 σήραγγες της «Ολυμπίας» έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην κυκλοφορία.
Ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του χθες στην εφημερίδα «Αυγή» αναφέρει ότι τα εγκαίνια της σήραγγας Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού θα γίνουν τη Μ. Πέμπτη και όλο του δρόμου στα τέλη του μήνα.