Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εδώ μένει κόσμος... - Και νέες πεζοδρομήσεις

Εδώ Μένει Κόσμος
12 Απριλίου 2017 / 10:27

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

Προ τετραμήνου ο Δήμαρχος ζήταγε από τους συλλόγους της Παλιάς Πόλης να υποδείξουν τους χώρους οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων.  

Η άποψή μας ήταν ότι αυτό ήταν απλά ροκάνισμα χρόνου και η δημοτική αρχή ουδεμία διάθεση είχε - και δεν έχει-  να διευκολύνει στο παραμικρό τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης.  Ακόμα όμως και αν δεν ήταν έτσι, παραδέχονταν έμμεσα την αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση.
Η πρόταση παραδόθηκε τελικά από τους συλλόγους των μονίμων κατοίκων στο δήμο πριν λίγο καιρό. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όχι μόνο ουδεμία διευκόλυνση δόθηκε, αλλά από τις παραμονές των Βαΐων νέα μέτρα ισχύουν  με πεζοδρόμηση τμήματος της Γ. Θεοτόκη και ουσιαστικά σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό αποκλεισμού στον οποίο βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης και ειδικότερα της περιοχής των Αγίων Πατέρων και του Αγίου Χαραλάμπους.

Το ότι η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι δοκιμάζει το μέτρο παραμονιάτικα και θα δει τι θα γίνει, δείχνει τουλάχιστον ερασιτεχνισμό. Ερασιτεχνισμό που θυμίζει ότι την Άνοιξη του 2015 εξαγγέλθηκε η λύση του προβλήματος της καθαριότητας εντός εξαμήνου και το Γενάρη του 2016 ότι μέχρι το Πασχα εκείνής της χρονιάς θα γινόνταν μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, διπλοδρομήσεις και άλλα που δεν έγιναν ποτέ. Ποιος τα είχε εξαγγείλει όλα αυτά; Μαντέψτε.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και το πλέον λυπηρό και εξοργιστικό είναι (το επισημαίνουμε και το τονίζουμε για πολλοστή φορά) ότι ουδεμία δημοτική παράταξη τοποθετείται δημόσια στα ζητήματα της Παλιάς Πόλης και ούτε ένας (αριθμός 1) δημοτικός σύμβουλος δεν θεωρεί ότι έχει ηθική υποχρέωση να εκφράσει σχετικά την άποψή του. Την ψήφο μας θα τη διεκδικήσουν όλοι όμως για να … βελτιώσουν την κατάσταση της πόλης και τη ζωή μας (για να κοροϊδέψουν δηλαδή). Για το ΤΕΕ δεν το συζητάμε, προφανώς υπάρχουν επαγγελματικοί λόγοι των μελών του οι οποίοι το εμποδίζουν να πάρει θέση.

Οι επαγγελματικές ενώσεις επίσης σιωπούν και οι δύο διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν πρόσφατα έγιναν καθώς ο κόμπος σιγά σιγά φτάνει στο χτένι και τα προβλήματα οξύνονται βοηθούσης της κρίσης.