Στην Κέρκυρα ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. Νίκος Χουντής

Με φορείς και οργανώσεις του νησιού ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο ο ευρωβουλευτής της Λα.Ε. Νίκος Χουντής.

20
Απριλίου / 2017

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή και τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο.
Οι κ.κ. Νικολούζος και Χουντής συζήτησαν για τα ζητήματα που απασχολούν γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι οι σχεδιαζόμενες  αλλαγές στον Καλλικράτη,  και ειδικότερα το Δήμο Κέρκυρας, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Στο θέμα αυτό, ο  Δήμαρχος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για  τον προγραμματισμό του Δήμου όσον αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση, την ενδιάμεση φάση και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
Συζήτησαν επίσης για τα «ανοικτά» ζητήματα και τις προκλήσεις και προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν.
Ο κ. Χουντής δήλωσε στο Δήμαρχο ότι είναι πάντα στη διάθεσή του Δήμου για οποιοδήποτε θέμα ζητηθεί η βοήθειά του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή υποδέχθηκε στην έδρα της ΠΙΝ στις Αλυκές Κέρκυρας και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τις δράσεις της ΠΙΝ , όπως:
- Το Κοινωνικό πρόγραμμα για την ανακούφιση των μη εχόντων και την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο η ΠΙΝ έχει υλοποιήσει με πληθώρα δράσεων και δομών. «Οι πολιτικές μας προτεραιότητες προσανατολίζονται απόλυτα στον άξονα της μείωσης των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τους πολίτες και στα Ιόνια Νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
-Δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους και παράλληλα ενημέρωση για τις ιδιωτικοποιήσεις που θ’ αποβούν σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς στηρίζονται σε ετεροβαρείς, για τα συμφέροντα της χώρας, συμβάσεις
- Σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, ενίσχυση των δράσεων προώθησης των τοπικών προϊόντων και προβολή του τουριστικού προϊόντος.
Οι δύο άντρες είχαν περαιτέρω συζήτηση για τις αρμοδιότητες των περιφερειών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και ομονόησαν ότι θα πρέπει το Κεντρικό Κράτος να εμπιστευτεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει και την εμπειρία και τη δυνατότητα να χειριστεί επιτυχώς τομείς και θέματα.
Τέλος ο κ. Χουντής δήλωσε τη διαχρονική και αταλάντευτη θέση της ΛΑΕ ενάντια στις εκποιήσεις αεροδρομίων, του Ερημίτη και άλλων περιοχών φυσικού κάλλους και ιστορικής αξίας και τη στήριξή του στις προσπάθειες της ΠΙΝ για να μην εκποιηθεί δημόσια περιουσία.  

Στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη  συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνει η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας στο Εργατικό Κέντρο με θέμα την πολιτική της πρόταση.