Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

21η Απριλίου
21 Απριλίου 2017 / 15:58

Συμπληρώνεται μισός αιώνας από το Πραξικόπημα των συνταγματαρχών της χούντας. Μισός αιώνας από εκείνη την εφιαλτική νύχτα που στοίχειωσε τη νεότερη ελληνική ιστορία, διαρκώντας 7 ανελέητα χρόνια.

Εκείνη τη μαύρη περίοδο που η δημοκρατία σιώπησε για να υφαρπάξει τη θέση της η τρομοκρατία μιας χούφτας άκρατων εθνικιστών που επιχείρησαν μάταια να καπηλευθούν την ιδέα της φιλοπατρίας, στερώντας ακόμη και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών.
Αυτή η θλιβερή επέτειος δίνει την αφορμή για να γίνει κατανοητό ότι η κοινωνία μας απειλείται από τον φασισμό στη σύγχρονη μορφή του. Από ακροδεξιές τακτικές τις οποίες προωθούν κομματικά μορφώματα που χρησιμοποίησαν το προνόμιο της δημοκρατίας, στην οποία δεν πιστεύουν, προκειμένου να ανελκυθούν από τα βάθη του σκοταδισμού. Κι αυτή η διαδικασία δυστυχώς συνεπικουρείται από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η υπό επιτροπεία χώρα μας, αυτή που χιλιετίες πριν γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.
Την ίδια στιγμή που το ευρωπαϊκό ιδεώδες απειλείται από τις ανελέητες πολιτικές λιτότητας, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, το παράδειγμα όσων αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν, μάτωσαν, σκοτώθηκαν για να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Αυτούς τους αγωνιστές τιμούμε, δεν τους ξεχνούμε και έχουμε χρέος να προασπίζουμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν, ενισχύοντας στην πράξη τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.