Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεφοσκεπής από τις συνεχείς καύσεις σκουπιδιών

ΕΡΜΗΣ
25 Απριλίου 2017 / 17:18

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Σύννεφα καπνού έχει γεμίσει το νησί από τα σκουπίδια που καίγονται χωρίς σταματημό πρωί και βράδυ. Οι περιγραφές που έχουμε από κατοίκους στα χωριά δείχνουν ότι πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα με τις πυρκαγιές αφού φαίνεται πως οι αρχές ούτε βρήκαν ούτε θα βρουν σε σύντομο διάστημα τη λύση.

Έτσι οδηγούνται σε κινήσεις που είναι περιβαλλοντικά μη αποδεκτές αλλά προσωρινά φαίνεται πως δίνουν διέξοδο στην απόγνωση του κόσμου που ζει μέσα στη βρωμιά των σκουπιδιών!
Μία τέτοια περιγραφή είχαμε το πρωί του περασμένου Σαββάτου όπου σε χωριά του κάμπου και της ρίζας είχαμε απανωτές φωτιές. Η μυρωδιά από τα καμένα σκουπίδια που είναι πολύ χαρακτηριστική, είχε απλωθεί σε μεγάλη ακτίνα  και ο καπνός λόγω της υγρασίας δεν σηκώθηκε ψηλά αλλά παρέμεινε πάνω από τα σπίτια και τους αγρούς, με όλους τους κινδύνους που συν επάγεται κάτι τέτοιο.
Το προηγούμενο βράδυ είχαμε δύο μεγάλες φωτιές  σε εστίες σκουπιδιών, η μία στο Βανάτο και η άλλη στο δρόμο του ΚΤΕΛ όπου κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τις σβήσει.