Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο τραγουδιού με τον Νίκο Σπανάτη

Νίκος Σπανάτης
26 Απριλίου 2017 / 10:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σεμινάριο τραγουδιού με τον τενόρο Νίκο Σπανάτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Καποδίστρια το οποίο το διοργανώνει το φωνητικό σύνολο Female Echoes.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν τελειόφοιτοι σπουδαστές μονωδίας, απόφοιτοι καθώς και νέοι καλλιτέχνες που θέλουν να δουλέψουν πάνω στο ρεπερτόριο τους. Τα έργα που θα ερμηνεύσουν θα είναι δικής τους επιλογής. Ενεργός συμμετοχή 60€ και για τους ακροατές 15€. Το σεμινάριο διαθέτει πιανίστα την κα. Μαρία Μάζη (καθηγήτρια πιάνου στο Ιόνιο Ωδείο) για τους ενεργούς συμμετέχοντες. Εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να έχει τον δικό του συνοδό πιανίστα. Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία των ενεργά συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Female Echoes Έλλη Καρύδη. Στην σελίδα του Female Echoes στο fb. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944988209 ή στο email: [email protected].
Λίγα λόγια για τον Νίκο Σπανάτη
Ο τενόρος Νίκος Σπανάτης έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα της Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης συμμετέχοντας σε Art Projects, προσωπικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.  Συνεργάζεται με την Βελγική καμεράτα Brussels Virtuosi και τον διεθνούς φήμης φλαουτίστα Marc Grauwels και την Εσθονική Glasperlenspiel Sinfonietta, ενώ έχει συμπράξει με την Σουηδική ορχήστρα Δωματίου Musica Vitae και το Εσθονικό Μπαρόκ Σύνολο Floridante και όλες τις ελληνικές ορχήστρες σε συναυλίες και παραστάσεις καθώς και σε ρόλους ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση των Tiberiu Soare, Γιώργο Πέτρου, Βασίλη Χριστόπουλου, Μίλτου Λογιάδη, κ.α.  Γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά, τρομπέτα και πιάνο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τον Άρη Χριστοφέλλη, την Ρόζα Πουλημένου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Μάτα Κατσούλη στο Ωδείο Φ. Νάκας με Δίπλωμα Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο. Ερμηνεύει έργα ελλήνων συνθετών, ηχογραφεί για το Τρίτο Πρόγραμμα και για τις δισκογραφικές εταιρίες ΙΔΑΙΑ και MDG και έχει συνεργαστεί και υποστηριχθεί από το Γαλλόφωνο Τηλεοπτικό Κανάλι TV5Monde.  Έχει αποσπάσει θερμές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως, «...η βελούδινη, ηδονικά σκουρόχρωμη, άλτο φωνή του συνομίλησε μαγευτικά με το φλάουτο του Marc Grauwels...» (Εφημερίδα των Συντακτών), «.. ερμηνεύει με υπέροχο ήχο τον ρόλο του Νιρηνού δίνοντας ιδιαίτερη ενέργεια στα σημεία που τραγουδά.." (Voix des Arts), ανάμεσα σε άλλες.  Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής μονωδίας του Εθνικού Ωδείου Υμηττού. http://www.nikosspanatis.com/