Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πέναλτι του Τσεβανέδη στους 8 η ΑΕ Λευκίμμης

ΑΕ Λευκίμμης
26 Απριλίου 2017 / 17:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Μια θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου έψαχναν ΑΕΛ και ΠΟ Τρίγλιας (κυπελλούχος Χαλκιδικής) και τη διεκδίκησαν στον αγώνα της Τετάρτης 26/4 στη Λευκίμμη, με την κερκυραϊκή ομάδα να παίρνει τη νίκη πρόκριση με 1-0 και να είναι αυτή που θα παίξει στην επόμενη φάση.

Μέτριο ποιοτικά το ματς, άγχος αρκετό από τους παίκτες και των δυο ομάδων, κρίθηκε σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Αντ. Ίσερης και εκτέλεσε ο Τσεβανέδης. .
Στο α΄ μέρος ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, η ΑΕΛ με Μπονέρη στο 1΄, Ίσερη Δ. στο 22΄ και Ίσερη Αντ. Στο 29΄ απείλησε, ενώ ο ΠΟ Τρίγλιας μόνο με δυο κτυπήματα φάουλ εκτός περιοχής στο 32΄ με Μιλκούδη και 43΄ με Κομνηνάκη. 
Στην επανάληψη ο ΠΟ Τριγλίας μπήκε πιο επιθετικά, είχε ένα καλό σουτ του Κομνηνάκη στο 46΄που απέκρουσε ο Βάρελης και από την πλευρά της ΑΕΛ είχεμ σουτ του Θεοδωράκη στη γωνία να πέφτει και να διώχνει ο Καραβελίδης στο 54΄, ενώ δέκα λεπτά αργότερα τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ, ο Τσεβανέδης μόνος το σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 75΄ ο Ίσερης Αντ. Μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μιλκούδη, δόθηκε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσεβανέδης και έγινε το 1-0. Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, μικροδιακοπή, και αποβολή του Μιλκούδη, με δέκα η Τρίγλια, όμως με δέκα παίκτες έμεινε και η ΑΕΛ, αφού ο Αντ. Ίσερης είδε δυο κίτρινες σε διάστημε δύο λεπτών στο 88΄ και 90΄ και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. 
Διαιτητές: Μάντζιος, Αντωνίου, Κοττορός. 
ΑΕ Λευκίμμης (Σφακιανάκης): Βάρελης, Βούλγαρης, Ίσερης Αντ., Βιτουλαδίτης (30΄ Κουρής Ε.), Μπριλάκης, Θεοδωράκης, Πανταζής, Πατηνιώτης, Ίσερης Δ. (83΄ Αναστασιάδης), Τσεβανέδης, Μπονέρης (79΄ Μυρίλας). 
ΠΟ Τρίγλιας (Κεφαλάς): Καραβελίδης, Αθανασιάδης, Φιλιππίδης (92΄ Κεφαλάς), Μπέσας, Μιλκούδης, Πεχλιβανίδης, Δόμπρογλου, Παπαδόπουλος, Παρμαξίδης (68΄ Χρηστάρας), Κομνηνάκης, Σαρβανίδης..
Στην προημιτελική φάση η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο Ηρακλείου, αναγκαστικά θα ταξιδέψει στην Κρήτη όπου στο γήπεδο της Αλικαρνασού θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους τέσσερις. Στην επόμενη φάση οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά πρέπει η ΑΕΛ να περάσει πρώτα το εμπόδιο της κρητικής ομάδας. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια