Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 8ο πρωτάθλημα ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας

τουρνουά ακαδημιών
26 Απριλίου 2017 / 17:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μεγάλη προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από τα σωματεία της Βόρειας Κέρκυρας, που διατηρούν ακαδημίες ποδοσφαίρου, είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά που έχει καθιερωθεί εδώ και επτά χρόνια και φέτος είναι η 8η χρονιά που θα διεξαχθεί.

 Ένα όμορφο ταξίδι παιγνιδιού, κοινωνικότητας και προσφορά στα παιδιά της Βόρειας Κέρκυρας στις κατηγορίες τζούνιορ και προτζούνιορ, που έρχονται σε επαφή και μέσω των αγώνων άμιλλας που γίνονται, μυούνται στον αθλητισμό, στο «ευ αγωνίζεστε» και γεμίζουν με όλα τα θετικά στοιχεία που δίνει ο αθλητισμός και οι συναντήσεις τους. 
Είναι ένα τουρνουά που καλύπτει όλη τη Βόρεια Κέρκυρα και κάθε αγωνιστική γίνεται σε ένα γήπεδο διαφορετικό, ένα τουρνουά που θα φέρει στο στίβο του ποδοσφαίρου περισσότερα από διακόσια παιδιά, κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο και έχει αγκαλιαστεί και από τις ομάδες, αλλά και από τους γονείς που κατακλύζουν το επιλεγμένο γήπεδο των αγώνων κάθε Κυριακής.
Φέτος η οργανωτική επιτροπή όρισε το γήπεδο της Κασσιώπης για την τελετή έναρξης και τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής, ενώ μέσα από αυτό το ταξίδι που θα κρατήσει σχεδόν δυο μήνες, θα υπάρχουν και εκτός ποδοσφαίρου και άλλες ψυχαγωγικές για τα παιδιά δραστηριότητες.   
Μια διοργάνωση που έχει βασικό της σύνθημα, «Χειροκροτούμε τις προσπάθειες όλων των παιδιών. Λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό και τη ζωή. Στηρίζουμε το έργο των ερασιτεχνικών συλλόγων».      
Στο τουρνουά μετέχουν οι Ακαδημίες των ομάδων, Αετός Αγ. Αθανασίου, Αχιλλέας Νυμφών, Δίας Κασσιώπης, Θιναλιακός, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, ΠΑΟ Κορακιάνας. 
Οι αγώνες γίνονται με την συνδιοργάνωση του ΕΣΥΝ (Εθνικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών), του Δία Κασσιώπης, η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας, ο Πολιτιστικός σύλλογος Κασσιώπης,  ο σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων ιατρών Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος διαιτητών Κέρκυρας, ενώ το στηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.