Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φινάλε κόντρα στον ΠΑΟΚ με απουσίες

ΑΟΚΚ
28 Απριλίου 2017 / 15:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος και το φετινό πρωτάθλημα την Κυριακή το βράδυ, αφού γίνεται η τελευταία αγωνιστική (θα ακολουθήσουν μπαράζ για έξοδο στην Ευρώπη των ομάδων 2ος ως 5ος).

Ο ΑΟΚ Κέρκυρα που έκανε μια εξαιρετική πορεία με κάποιες μεταπτώσεις, μπόρεσε να πετύχει εύκολα τον αρχικό στόχο του την παραμονή στην κατηγορία και ο αγώνας στη Τούμπα, στην πιο καυτή έδρα της χώρας είναι τυπική διαδικασία, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που είναι σε μεγάλη φόρμα, έχει πάρει από την Πέμπτη το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου, κάνοντας μεγάλη ανατροπή επί του Παναθηναϊκού που τον νίκησε 4-0 και σίγουρα η ψυχολογία είναι στα ύψη. Βέβαια το ματς της Πέμπτης, η κόπωση, αλλά και ο επερχόμενος τελικός το Σάββατο 6/5 θα αναγκάσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αφού το ματς με τον ΑΟΚΚ το θέλει, για να μπορεί να μπει στα μπαράζ με +1 βαθμό από τις άλλες ομάδες. 
Από την πλευρά της η ομάδα του νησιού μας, θα πάει με τέσσερις βασικές ελλείψεις, αφού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, Βενέτης, Ντιόγο, Νίκιτς, Γκόμεζ, αλλά αυτό στο συγκεκριμένο παιγνίδι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν καίγεται ο ΑΟΚΚ για βαθμούς, θα το παλέψει όμως απέναντι σε καλύτερο αντίπαλο. 
  Ο τεχνικός Κώστας Χριστοφοράκης, δεν φαίνεται να θέλει να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας και το σύστημα 4-2-3-1 που έπαιζε όλη τη χρονιά, αναγκαστικά θα κάνει αλλαγές, λόγω των απουσιών και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Κουτζαβασίλη (ίσως δώσει χρόνο στον  Αραμπατζή), στην άμυνα θα παίξουν οι Σπίνουλας, Ζαραδούκας πλάγια, Ιωάννου, Αντιλέχου σαν κεντρικοί αμυντικοί, οι Σιόντης και Ανδρεόπουλος θα καλύψουν τις θέσεις των αμυντικών μέσων, Επστάιν και Κόντος (ή Γεωργίου) στις πτέρυγες, ο Κέβον Ντιόγκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τουράμ. Πέραν αυτών και ο Ζορμπάς και ο Γεωργίου διεκδικούν μια θέση στην ενδεκάδα. 
Διαιτητής της συνάντησης ο Κουμπαράκης, με βοηθούς τους Δίπλαρη, Παρασίου και 4ο τον Τίκα. 
 
Πρόγραμμα (30η αγωνιστική)
 
Κυριακή 30/4 ώρα 19:00
Παναθηναϊκός - ΑΕ Λάρισας
Ξάνθη - Βέροια
Ατρόμητος - Πλατανιάς
Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής
ΠΑΟΚ - ΑΟΚ Κέρκυρα ;
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
Πανιώνιος - Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
 
Βαθμολογία
 
Ολυμπιακός 64
ΠΑΟΚ 58
Παναθηναϊκός 54
Πανιώνιος 52
ΑΕΚ 52
Ξάνθη 45
Πλατανιάς 42
Ατρόμητος 36
ΠΑΣ Γιάννινα 35
ΑΟΚ Κέρκυρα 32
Παναιτωλικός 31
ΑΕ Λάρισα 28
Ηρακλής 28
Αστέρας Τρ. 27
Λεβαδειακός 23
Βέροια 22
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια