Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βίδο: Η αποκαθήλωση των αυθαιρεσιών

Βίδο
28 Απριλίου 2017 / 20:57

Καθαιρούνται οι αυθαίρετες κατασκευές που είχαν ανεγερθεί στο νησί του Βίδο, μετά από το σήμα διακοπής εργασιών που έστειλε η Αρχαιολογία προς την Εισαγγελέα,

όταν διαπιστώθηκε ότι οι κατασκευές ήταν παράνομες. Ακολούθησε το αυτόφωρο της Μ. Δευτέρας αλλά και αυτοψία του Δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων το περασμένο Σάββατο. Σήμερα ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σειρά φωτογραφιών από την διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων.
Οι επιχειρηματίες, με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός από καθαρισμό και ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου, κατασκεύασαν πλατφόρμες και ικριώματα που παρέπεμπαν σε χρήση μεγαλύτερης κλίμακας από τη σημερινή, του καθιερωμένου οικογενειακού εστιατορίου.
Υπενθυμίζουμε ότι η νησίδα του Βίδο είναι πολλαπλώς προστατευμένη ως αρχαιολογικός χώρος - μέρος της πόλης-μνημείου της Ουνέσκο, αποτελεί ιερό τόπο μνήμης αφού φιλοξενεί το Σέρβικο Μαυσωλείο και είναι χαρακτηρισμένη ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.