Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερημίτη Πλους: Ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα η Fraport

Fraport
01 Μαΐου 2017 / 18:48

Με αφορμή την έλευση στην Κέρκυρα των εκπροσώπων της Fraport, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 2 Μαΐου στο Επιμελητήριο,

ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους - Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Βορείου Στενού Κέρκυρας» εξέδωσε ανακοίνωση:

«Η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος και του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών υποδομών του νησιού μας αποτελεί για τους Κερκυραίους πολίτες ζήτημα αξιοπρέπειας και αναφαίρετου συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος.

Όπως και η παραχώρηση του Ερημίτη στην N.C.H. Capital για τσιμεντοποίηση, έτσι και η παραχώρηση του Κρατικού αερολιμένα της Κέρκυρας στη Fraport, με νέο αποικιακούς όρους και συμβάσεις, αποτελούν «εγκλήματα» διαρκείας που δεν μπορούν και δεν πρέπει να κλείσουν  με μια υπογραφή μεταξύ των πολυεθνικών που έρχονται να λεηλατήσουν τη χώρα και ενός παράνομου και αντισυνταγματικού μηχανισμού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ΤΑΙΠΕΔ.

Ας τους το δώσουμε να το καταλάβουν αυτό οι εκπρόσωποι της Fraport, που την Τρίτη 2 του Μάη έρχονται, ενεργοποιώντας φερέφωνα και παπαγάλους, να ξεκινήσουν την επικοινωνιακή καμπάνια για τα «αναπτυξιακά τους προγράμματα».
Μπορεί να έρχονται με τις ευλογίες μιας κυβέρνησης  που εξαπάτησε το λαό της, όμως την νομιμοποίησή τους από την συντριπτική πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού δεν πρέπει να την εξασφαλίσουν ποτέ. Έρχονται σαν αποικιοκράτες και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ο αγώνας για την ακύρωση των νέο αποικιακής μορφής συμφωνιών, μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και πολυεθνικών πρέπει να είναι διαρκής και επίμονος αν θέλουμε στην τελική του φάση να αποδειχτεί νικηφόρος.

Ο κρατικός αερολιμένας, ο Ερημίτης, ο Ίσσος, το ψυχιατρείο, οι Αλυκές Λευκίμης, το Καστέλο Μιμπέλη ανήκουν στο Λαό, και αυτός με του αγώνες του μπορεί να  ακυρώσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος. Όλα τα όργανα υφαρπαγής του Δημόσιου πλούτου της Χώρας (NCH Capital, Fraport) και οι εκπρόσωποί τους με τις χάνδρες, τα καθρεφτάκια και τα success stories, ας το γνωρίζουν: είναι ανεπιθύμητοι στην Κέρκυρα».