Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισε χθες η αποκομιδή απορριμμάτων από την πόλη!

ΕΡΜΗΣ
03 Μαΐου 2017 / 15:43

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Μια ανάσα πήρε η πόλη από χθες καθώς ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών και ένα μέρος της παραλιακής λεωφόρου έχει καθαριστεί. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τις απανωτές συσκέψεις που έχουν γίνει στο νησί μας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου...

... ο οποίος από χθες το μεσημέρι βρίσκεται ξανά στη Ζάκυνθο. 
Τα απορρίμματα πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ του Σκοπού που άνοιξε μετά από επαφές με τους κατοίκους ενώ εκεί θα λειτουργήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ο δεματοποιητής. Τα απορρίμματα θα γίνονται μεγάλα δέματα (ενός τόνου το καθένα) και στην πορεία θα μεταφερθούν στο Λίβα. 
Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας ασχολείται υπερεντατικά για να προχωρήσει η διαδικασία του Λίβα και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε-  ο κ. Παναγιωτόπουλος, στόχος είναι μέχρι τις 15 Μαΐου να είναι έτοιμες οι μελέτες και να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. 
Να υπενθυμίσουμε πως οι υπηρεσίες της Ζακύνθου και της Κέρκυρας δεν έδωσαν περιβαλλοντική αδειοδότηση για το Σκοπό  και για το λόγο αυτό εντείνονται οι διαδικασίες για το Λίβα. 
Αναφορικά με τις μελέτες για το Λίβα, ο κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η μία μελέτη που αφορά την αναδάσωση εγκρίνεται σήμερα από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, ενώ η άλλη μελέτη που αφορά την οδοποιΐα θα εγκριθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Ο Γ. Γραμματέας πήρε μαζί του την πρώτη μελέτη την περασμένη Παρασκευή που έφυγε για την Πάτρα, ώστε να παραδοθεί χέρι με χέρι και να υπογραφεί. 
Είναι οφθαλμοφανές πως αν δεν λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο, ακόμα θα βρισκόμαστε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. 
Αναφορικά με τον καθαρισμό του νησιού από τα σκουπίδια, αυτός θα γίνει σιγά-σιγά γιατί είναι ανέφικτο να μαζευτούν σε λίγες ημέρες τα σκουπίδια ολόκληρων μηνών. 
Οι κάτοικοι δεν πρέπει να βάζουν φωτιές γιατί είναι πολλαπλά επικίνδυνο και οι εκκλήσεις που γίνονται – δυστυχώς - δεν έχουν εισακουστεί. 
Η αρχή έγινε από την πόλη και συνεχίζεται με τα πολύ κεντρικά σημεία. 
Της Αγγελικής Ξενόφου