Τσίπρας: Να γίνει δίκαιη κατανομή πόρων στις Περιφέρειες

Η παραγωγική ανασυγκρότηση απαιτεί δίκαιη κατανομή που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

03
Μαΐου / 2017

ΑΘΗΝΑ. Η εκπόνηση ενός βιώσιμου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας απαιτεί δίκαιη κατανομή πόρων στην περιφέρεια, που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες αδικίες στο διαμοιρασμό πόρων, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Τόνισε πως κλειδί στην κατάρτιση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης είναι η συνεργασία της κεντρικής εξουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά τις περιφέρειες, οι οποίες – όπως είπε – βρίσκονται μακριά από τις μικροπολιτικές εντάσεις που χαρακτηρίζουν την κεντρική πολιτική σκηνή.
«Εσείς είστε που θα παίξετε έναν καθοριστικό ρόλο στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης», είπε ο Τσίπρας.

Κεντρικός ο ρόλος των Περιφερειαρχών

H συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους και των 13 περιφερειών, ώστε να προκύψουν σχέδια περιφερειακού χαρακτήρα στη χώρα που να μπορούν χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
.
 
Να μιλήσουμε ουσιαστικά
 
Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους αιρετούς είπε: «Θέλω να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση μαζί σας, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε».
Υπογράμμισε: «Δεν θέλω η εισήγησή μου να είναι τυπική. Έχω την αίσθηση ότι δίνεται σε όλους η ευκαιρία, και στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση, να σχεδιάσουν με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα».