Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όταν ο Δήμαρχος Κέρκυρας συνάντησε τον CEO της Fraport

Fraport Greece
04 Μαΐου 2017 / 12:29
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τι απάντησε ο Κώστας Νικολούζος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση της Fraport Greece στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν παρέστη ο Δήμαρχος στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία προσκάλεσε την Τρίτη 2 Μαΐου η Fraport τους τοπικούς παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς. Ερωτηθείς σχετικά, ο Κώστας Νικολούζος απάντησε: «Συναντηθήκαμε όμως με τον Αλεξάντερ Τσίνελ, τον CEO της Fraport Greece και του εκφράσαμε τις απόψεις μας ευθέως και ειλικρινώς: ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτήν τη σύμβαση και τη θεωρούμε απολύτως αποικιοκρατική. Εκτός αυτού εμείς θεωρούμε ότι τα αεροδρόμια είναι βασικές στρατηγικές δομές μιας χώρας επομένως δεν παραχωρούνται. Αυτός που έχει τα αεροδρόμια, μπορεί να καθορίζει και τα ζητήματα της πολιτικής και της οικονομίας μίας χώρας. Δεν ξέρουμε αν η Γερμανία θα παραχωρούσε σε μια εταιρεία όπως είναι η Fraport, στην οποία συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό η Περιφέρεια και ο Δήμος της Φρανκφούρτης,  μια βασική δομή όπως το αεροδρόμιό τους!  

Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ξεκινάμε από λευκό χαρτί, όπου δεν υπάρχει ένθεν και ένθεν καμία εμπιστοσύνη, επομένως το μέλλον είναι μπροστά και θα φανεί τι ζητήματα θα υπάρξουν. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν μπορούν παρά να συμβαδίσουν με την τοπική κοινωνία. Πέρα απ' αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε την ευγενική καλοσύνη να μας παρουσιάσει τα σχέδιά τους που θα εκτυλιχθούν μέσα σε τέσσερα χρόνια. Οπως μας είπε δεν έχουν έχουν άμεσο σκοπό να προχωρήσουν σε αλματώδη άυξηση των πτήσεων, αλλά κυρίως στην αύξηση τον εγκαταστάσεων ώστε να βελτιώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία. Εμείς αυτό το μεταφράζουμε σε διαμόρφωση ενός χώρου εμπορικής δραστηριότητας, όπως συνηθίζεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, δηλαδή τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου μέσα στο πλαίσιο του αεροδρομίου».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.