Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το αδιαχώρητο στους κερκυραϊκούς δρόμους (φωτορεπορτάζ)

μποτιλιάρισμα
17 Ιουλίου 2017 / 13:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ίσως το καλύτερο εργαστήριο το πρωινό της Δευτέρας για τα μέλη Επιτροπής της πόλης ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς! Το απόλυτο μποτιλιάρισμα στους κερκυραϊκούς δρόμους

από νωρίς το πρωί έως και πολύ μετά το μεσημέρι ήταν το αποτέλεσμα δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών του νησιού, που προφανώς ομονόησαν στην σκέψη ότι εφόσον η μέρα προβλέπεται ελαφρά συνεφιασμένη, είναι  μια πρώτης τάξεως αφορμή να επισκεφτούν την πόλη για μια βόλτα, έναν καφέ και κάποιες αγορές. Αυτή η φαεινή εγκλώβισε για ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους ντόπιους και ξένους, οι περισσότεροι των οποίων «έτρωγαν» έως και μια ολόκληρη ώρα για να μπουν από τη μια μερά, να συνειδητοποιήσουν την παγίδα, και να βγουν κάθιδροι από την ...άλλη!
Μια συμπτωματικά ολίγον συνεφιασμένη μέρα του καλοκαιριού η καλύτερη απόδειξη για το επιχείρημα ότι η πόλη για χίλιους λόγους και έναν ακόμα πρέπει να κλείσει για τα αυτοκίνητα, ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες αιχμής, αφιερωμένη εξαιρετικά σε τοπικούς παράγοντες κι εκείνους της γενικής κυβέρνησης, που συζητούν τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ