Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η έκθεση με έργα του Σπύρου Φρόνιμου (φωτορεπορτάζ)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
10 Οκτωβρίου 2017 / 11:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολύ μεγάλη προσέλευση εγκαινιάστηκε χθες στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του Σπύρου Φρόνιμου (1949-2012).

Σε κλίμα συγκίνησης, οι ζωγράφοι και φίλοι του Σπύρου Φρόνιμου, Κωνσταντίνος Γραμμένος, Μαρίλη Βλάχου και Άγγελος Γιούργας, μοιράστηκαν με το κοινό κάποιες αναμνήσεις τους από τη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη. Ο ιδρυτής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μιχαήλ Άγγελος Βραδής, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην καλλιτεχνική πορεία του Σπύρου Φρόνιμου και τη συνεργασία του με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, μέσα από την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για την ανάδειξη πολλών κερκυραίων καλλιτεχνών.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθη η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Σπύρου Φρόνιμου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρισκομένους για τη θερμή ανταπόκριση και εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο του καλλιτέχνη στο κερκυραϊκό κοινό.
 
Ο Σπύρος Φρόνιμος υπήρξε για χρόνια πρόεδρος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε.). Από αυτή τη θέση είχε την ευκαιρία να διοργανώσει πολλές ομαδικές εκθέσεις και δράσεις, με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών αλλά και την προβολή του έργου τους. Ο ίδιος σπούδασε σχέδιο σε σχολές της Αθήνας και στη συνέχεια στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, με δασκάλους τους Άγγελο Κόντη και Νίκο Ζερβό.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 10 Νοεμβρίου 2017. Είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-21.00.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ