Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η νότια Κέρκυρα μετρά τις πληγές της από την καταιγίδα (φωτορεπορτάζ)

Νότια Κέρκυρα
12 Nov 2017 / 12:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επί ποδός όλοι στην νότια Κέρκυρα, προσπαθούν να επισκευάσουν όπως μπορούν τις ζημιές από την καταστροφική μανία της φύσης.

Σοβαρές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεφωνίας άφησε πίσω της η καταιγίδα που έπληξε τη νότια Κέρκυρα και κόστισε τη ζωή σε έναν 57χρονο άνδρα.
Συνεργεία και πολίτες βρίσκονται στο δρόμο, βοηθώντας με ό, τι μέσο διαθέτουν  για την αποκατάσταση των ζημιών. Στο Μαραθιά αποκολλήθηκε και υποχώρησε ολόκληρο κομμάτι ασφάλτου με αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση και να πάθει ζημιά μεγάλος αγωγός ύδρευσης. 

Εκτεταμένες είναι οι βλάβες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δέντρα έχουν πέσει ή ακόμα και ξεριζωθεί καταστρέφοντας τα καλώδια. Υπάρχουν κτήρια που ο άνεμος ξεκόλλησε τις σκεπές και έσπασε τα τζάμια.
Στην περιοχή βρίσκονται διεσπαρμένα τέσσερα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά πιθανότατα πολλά σημεία δεν θα έχουν ρεύμα, νερό ή τηλέφωνο ούτε και σήμερα το βράδυ.

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονται σε διάφορα σημεία, κόβοντας κορμούς δέντρων και κάνοντας άντληση υδάτων.
Μιλώντας στην Ενημέρωση , ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ευθ. Γεωργακόπουλος περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετώπισαν:

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το φωτορεπορτάζ