Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν είστε ο ομφαλός της Γης. Βρείτε λύση για τα σκουπίδια

Τσίπρας
06 Δεκεμβρίου 2017 / 20:27
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπάρχουν πλέον λαγοί να βγουν απ΄ τα μανίκια ούτε ταχυδακτυλουργικά κόλπα για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ζητημάτων στα Ιόνια.

Γι΄ αυτό και ο πρωθυπουργός, μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε παρουσία του δημάρχου και του περιφερειάρχη για να μαζέψει τα συμπεράσματα του συνεδρίου, κινήθηκε σε χαμηλά ύψη. Σε πλείστες όσες περιπτώσεις επανέλαβε γνωστά πράγματα, που βρίσκονται σε κάποια φάση υλοποίησης ενώ επισήμανε με έμφαση την υποχρέωση της τοπικής Διοίκησης να αναλάβει τις ευθύνες της. «Δεν είστε το κέντρο του κόσμου», είπε με ιδιαίτερη χροιά στη φωνή του, αναφερόμενος στη διαχείριση των σκουπιδιών. Οι κοινωνίες της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Λευκάδας «οφείλουν να βρουν τη λύση». Κι απευθυνόμενος στον Νικολούζο, του έδωσε την ασίστ, «εσύ δήμαρχε προφανώς θα συντονίσεις αυτήν την συζήτηση στην Κέρκυρα».
Όσον αφορά στο υδρευτικό επανέλαβε τα γνωστά για το εφικτό (σ.σ.;) πρόγραμμα της αντικατάστασης μεγάλου μέρους των δικτύων (σ.σ. και όχι τα φράγματα) για το οποίο θα πρέπει να επικαιροποιηθούν οι μελέτες ώστε να χρηματοδοτηθεί σε επόμενη φάση το έργο.
Αναλόγως υποσχέθηκε τη χρηματοδότηση μελέτης για τον άξονα Βορρά - Νότου στην Κέρκυρα και την επιδότηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους. Υπενθύμισε ότι γύρω από την Κέρκυρα δημιουργείται δίκτυο πέντε υδατοδρομίων, Κερκύρας, Γαΐου και Διαποντίων. Ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά την επικείμενη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της πόλης στον Δήμο. Λιμενικά έργα για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ζακύνθου, που το χαρακτήρισε εθνικής σημασίας αλλά και μικρότερης κλίμακας στο Γάη των Παξών ενώ στα οδικά έργα υποσχέθηκε να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς η υπόθεση της υποθαλάσσιας πρόσβασης στην πόλη της Λευκάδας από την απέναντι ακτή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του εκθειάζοντας τις επιδόσεις της Κέρκυρας και των άλλων Ιόνιων νησιών στον τουρισμό, απονέμοντας τους τον τίτλο του πρωταθλητή μαζί με την Κρήτη λόγω των αυξημένων αφίξεων και εισροών. Η ομιλία του άργησε πάνω από δυο ώρες να ξεκινήσει. Οι διαδηλωτές ξεπάγιασαν παρά την ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας κι η εντύπωση που δινόταν ήταν πως μάλλον είχε και το μυαλό του στην επίσκεψη Ερντογάν...

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.