Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φαντασμαγορική νύχτα Ανάστασης στην πόλη της Κέρκυρας

Ανάσταση
01 Μαΐου 2016 / 08:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υποδοχή του Αγίου Φωτός του Παναγίου Τάφου που έφθασε στην Κέρκυρα με την πτήση της Aegean έγινε από το Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Από την πλατεία Λιστόν ξεκίνησε η πομπή του Αγίου Φωτός, όπου παραδόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών Ιωάννη. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, για την Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου. 
Η τελετή της Ανάστασης πραγματοποιήθηκε κατά το τυπικό στο Πάλκο της Πάνω Πλατείας. Στο πρώτο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», εκατοντάδες βεγγαλικά φώτισαν το Παλαιό Φρούριο και τον ουρανό με τις τρεις φιλαρμονικές της πόλης να παιανίζουν ταυτόχρονα το εμβατήριο «Γραικοί» μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Οι Φιλαρμονικές συνέχισαν την εορταστική ατμόσφαιρα κατευθυνόμενες προς το Λιστόν και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό με ρυθμικούς σχηματισμούς και επιδείξεις κρουστών, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, συνεπαίρνοντας το κοινό! 



Δείτε το φωτορεπορτάζ