Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσαφένια Αγγελική στο Άμπου Ντάμπι! (photos)

ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ
18 Μαρτίου 2019 / 13:23
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

AMΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ. Χρυσό μετάλλια για την Αγγελική Αλαμάνου στο Παγκόσμιο των Special Olympics, εξαιρετική εμφάνιση και από την Μάρια Μέριανου

Χρυσαφένια, στο Άμπου Ντάμπι… Μεγάλη στιγμή –άλλη μία- για το κερκυραϊκό προπονητικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas. Μπόουλινγκ, ατομικό (στην κατηγορία της), χρυσό μετάλλιο για την Αγγελική Αλαμάνου και η ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό…
Ο αγώνας διεξήχθη το πρωί της Κυριακής. Με το 404άρι, επίδοση, της Κερκυραίας αθλήτριας να της εξασφαλίζει πανηγυρικά το κορυφαία σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μαίρη Αντέλ Μαρκς απ’ την Αυστραλία (341) και στην τρίτη την Μιτζέλ Πορτάδο Ντάουα (315) από τις Φιλιππίνες. Κοινώς, διαφορά πρώτου – επόμενου, 63 κορίνες διαφορά. «Αέρας»…
Ήταν το πρώτο, συνολικά, μετάλλιο συνολικά της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο των Η.Α. Εμιράτων (14-21 Μαρτίου). Και στο οποίο λαμβάνουν μέρος πάνω από 7.000 αθλητές / - τριες από 124 χώρες, σε 24 αθλήματα.
Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 91 μέλη, σε 14 αθλήματα. Εξ αυτών, οι δύο, Κερκυραίες. Η Αλαμάνου και η Μαρία Μέριανου. Επίσης στο μπόουλινγκ. Εξαιρετική εμφάνιση και γι’ αυτήν, στον πρώτο της μεγάλο αγώνα: 7η στη κατηγορία της. Στον κόσμο.
α δύο κορίτσια άγγιξαν άλλες δυο φορές το… βάθρο. Πρώτη φορά, το Σάββατο, στο ομαδικό. Όταν, τελικώς, κατέκτησαν την 4η θέση, με μόλις εννέα κορίνες διαφορά από το «χάλκινο». Η δεύτερη, σήμερα το πρωί, στην αυλαία των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων: επίσης 4 θέση, με… επίσης (μόλις) εννέα κορίνες διαφορά από τις θέσεις μεταλλίων. Μισή… ριξιά. Έτσι ή αλλιώς, επιτυχείς. Άκρως επιτυχείς. Κι έτσι κι αλλιώς, υπέροχες…
Σημειώνουμε ότι οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του «Ομοσπονδιακού», Βαγγέλη Μάντζου. Ενώ αύριο, παίρνουν σειρά τα αγόρια (εκ Θεσσαλονίκης) της ομάδας.
Σαμουλίδης: «Συγκινημένος…»
Μιλώντας στο enimerosi.com, ο εκ του bowling τεχνικού τιμ του τμήματος Κέρκυρας, Γιάννης Σαμουλίδης (αυτός και ο πατέρας του, Πέτρος, «έτρεξαν» όλη την προετοιμασία των κοριτσιών), δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την εξαιρετική τους παρουσία: «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Δεν μιλάμε για ένα απλό μετάλλιο, αλλά για ένα παγκόσμιο. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ τα κορίτσια κι εν μέσω πολλών ατυχιών. Να πω, απλά, ότι η Αγγελική κουβαλά εδώ και περίπου ένα χρόνο, ένα μικροπρόβλημα στο χέρι. Αλλά παρ’ όλα αυτά, έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού και μάλιστα με επίδοση που δεν είχα κάνει ούτε σε προπονήσεις!»
Τώρα, μπορούμε να το αποκαλύψουμε: το ψυχανεμιζόσουν το μετάλλιο – κι ας μην το έλεγες…
«Ναι, το περίμενα. Ή, αν θες, το ήλπιζα βάσιμα. Απλά, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, κρατάς πάντα μικρό καλάθι. Υψηλό το επίπεδο, δίχως να ξέρουμε τι μπορεί να συναντήσουν σε μια τόσο άλλη χώρα, τι κάνουν οι άλλοι αθλητές, πώς μπορεί να λειτουργούσε η πολυήμερα παραμονή μακριά απ’ τους δικούς τους. Το γεγονός πως, όχι απλά ήρθε, αλλά ήταν και χρυσό, αποτέλεσε τη μέγιστη εκπλήρωση της προσδοκίας μας…»
▪ Η επιστροφή των κοριτσιών είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής (22/3).

Περισσότερες φωτογραφίες
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).