Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πανηγυρική συναυλία της μπαντίνας της Φ.Ε.Κ. (Παλαιάς) στους Κυνοπιάστες

ΦΕΚ
27 Ιουλίου 2016 / 16:59

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε και χειροκρότησε το κοινό των Κυνοπιαστών με πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, την πανηγυρική επετειακή συναυλία της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιάς) με την οποία τίμησε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη συναυλία που δόθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Υ.Θ. Ελεούσας, στο κέντρο του χωριού, συμμετείχαν πάνω από 120 νέοι μουσικοί της «Παλαιάς», διηύθυνε ο πολυτάλαντος  μαέστρος της Φ.Ε.Κ. Σπύρος Προσωπάρης, που διατηρεί  ισχυρούς δεσμούς με τους Κυνοπιάστες από τη 10ετία του 1990, όταν ο ίδιος δημιούργησε και διηύθυνε στο πλαίσιο της Φιλαρμονικής του χωριού, το νεανικό μουσικό σχήμα «Φιλόμουσοι Νέοι».
Στην εξαιρετικής απόδοσης συναυλία, αποδόθηκαν από τη μπαντίνα, 14 μουσικά θέματα από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. Ξεχώρισαν ωστόσο τα δύο από αυτά, που φέρουν και την προσωπική σφραγίδα της μουσικής διασκευής και σύνθεσης, του Σπύρου Προσωπάρη.
Το ένα έχει τον τίτλο «Παιδικοί ρυθμοί και μελωδίες» και αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια και το άλλο  με τον τίτλο «Fantasia Graziosa”, περιλαμβάνει  επιλογή μουσικών σκοπών και χορών της κερκυραϊκής υπαίθρου.
Το τελευταίο μάλιστα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, την αξία της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, που μπορεί ν΄ αποτελέσει αστείρευτη  πηγή έμπνευσης για σύγχρονες μουσικές δημιουργίες.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Ν. Πουλημένος, ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Φ.Ε.Κ. Σπύρος Παδοβάς.
Ανάμεσα στο πολυάριθμο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Κέρκυρας Γιώργο Καρύδη, τον επίτιμο πρόεδρο της «Παλαιάς» κ. Γραμματικό, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Μενέλαο Αρβανιτάκη, τον πρώην βουλευτή Στέφανο Γκίκα, τον πρώην νομάρχη και Δήμαρχο Αχιλλείων Στέφανο Πουλημένο, τον επίσης πρώην Δήμαρχο Αχιλλείων και νυν πρόεδρο της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» Τάκη Καρύδη, τον πρώην Δήμαρχο Παρελίων Σπύρο Κροκίδη,  τον Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Κέρκυρας Φώντα Αλαμάνο, το Δημοτικό Σύμβουλο Κέρκυρας Δημήτρη Μεταλληνό κ.α.