Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινηματογράφος, μουσική & τουρισμός, στην εκδήλωση της ΕΝΑ

Κινηματογράφος
09 Απριλίου 2017 / 09:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ταξίδι από τη Ρένα Βλαχοπούλου έως τους Durrells ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) το Σάββατο στο χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Ταυτόχρονα, ξεδιπλώθηκε ο προβληματισμός πάνω στα τα κίνητρα και τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μαζικού τουρισμού.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Κατσαρός, συνθέτης τραγουδιών που έχουν εδραιωθεί ως σύμβολα της Κέρκυρας.
Την εκδήλωση προλόγισαν με κάποιες σύντομες σκέψεις για τη σχέση κινηματογράφου και τουριστικής ανάπτυξης  ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η επικεφαλής της παράταξης Κερκυραίων Δήμος Μερόπη Υδραίου.

Νοσταλγικές στιγμές έφερε η προβολή βίντεο με χαρακτηριστικές σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο και τη χαρισματική πρωταγωνίστρια Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά και νεότερες ελληνικές και ξένες παραγωγές που έχουν συμβάλλει στην προβολή της Κέρκυρας. Το κουιντέτο πνευστών της Μάντζαρος ερμήνευσε σε ενορχήστρωση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, αξέχαστες συνθέσεις του Γιώργου Κατσαρού: Κοκορίκο, Κάθε λιμάνι και καημός,Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε. Και βέβαια το εμβληματικό «Κέρκυρα με το Ποντικονήσι»!


Ο Δρ. Τουριστικής Οικονομίας ΚωνσταντίνοςΤσουμάνης ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματα του μαζικού τουρισμού και της υψηλής εποχικότητας που αποτελούν γνωρίσματα της τοπικής επιχείρησης.
Ο Location Manager και υπεύθυνος παραγωγής της βρετανικής σειράς «The Durrells» Νίκος Κουμανταράκης αποκάλυψε πολλές από τις πτυχές μιας ξένης παραγωγής, όπως και τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει στην ελληνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς που το Μάιο ξεκινούν τον τρίτο κύκλο τους στην Κέρκυρα. 
Ακολούθησε ομιλία του υπεύθυνου του τμήματος ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του τομέα τουρισμού Νίκου Ασπιώτη

Τελευταίος μίλησε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός ο οποίος, χαρακτηρίζοντας την Κέρκυρα «Μουσικομάνα», έδωσε έμφαση στην προώθηση και προβολή της Μουσικής, που αποτελεί δομικό στοιχείο του κερκυραϊκού πολιτισμού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοφιλείς μελωδίες από τη Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος».
Την παρουσίαση έκανε η Ηρώ Λέλλα, ενώ τη διοργάνωση είχαν  ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής, το Μέλος της ΕΝΑ και η Γεωργία Μπούκα.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.