Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο εορτασμός του εθίμου των λαμπατίνων από τους Προσκόπους Κέρκυρας

λαμπατίνες
24 Ιουνίου 2023 / 16:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιές άναψαν σε πολλές γειτονιές του νησιού στις οποίες παραδόθηκαν τα μαγιάτικα στεφάνια μαζί με ξύλα και ξερά κούτσουρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε το έθιμο με τις λαμπατίνες την Παρασκευή 23/06, την παραμονή της εορτής της γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Λαμπατάρη. Φωτιές άναψαν σε πολλές γειτονιές του νησιού στις οποίες παραδόθηκαν τα μαγιάτικα στεφάνια μαζί με ξύλα και ξερά κούτσουρα. Στο σιντριβάνι της Πλατείας, σε εκδήλωση διοργανωμένη από τους Προσκόπους της Κέρκυρας και με τη συμμετοχή, εκτός από το  Σώμα Προσκόπων, του Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας αλλά και της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου «Θωμάς Φλαγγίνης» μικροί και μεγάλοι πήδηξαν τις φωτιές, διασκέδασαν και κράτησαν το έθιμο, δίνοντας στο τέλος ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.