Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση της έκδοσης «Λογοτεχνικό Ολόγραμμα 1» στο Καστελλίνο

ΚΑΣΤΕΛΛΙΝΟ
17 Οκτωβρίου 2023 / 09:47
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα και η Συντροφιά του Λογοτεχνικού Ολογράμματος διοργανώνουν την παρουσίαση της έκδοσης «Λογοτεχνικό Ολόγραμμα 1», την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.30, στον χώρο του Παραρτήματος στο Καστελλίνο - Κάτω Κορακιάνα.

Πρόκειται για έναν καλαίσθητο τόμο που φιλοξενεί 19 ποιητικά, πεζογραφικά και δοκιμιακά κείμενα των Συπρίς Κωφίδου, Κατίνας Βλάχου, Μαρίας Καμονάχου, Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, Αλέξανδρου Αηδώνη, Βασίλη Πανδή, Κωνσταντίνου Κομιανού, Κώστα Τριβιζά, Ρούλας Μεταξά, Κώστα Σπίγγου, Νίκης Αλεβιζάκη, Ζωής Δικταίου, Μαριάννας Γεωργοτά, Παναγιώτας Κάπελα, Χρήστου Ι. Δούλη, Πέτρου Κοσμά, Μαίρης Αρβανιτάκη, Βαρβάρας Δούκα και Κατερίνας Κουρή, εμπνευσμένα από τον πίνακα του εικαστικού Χρήστου Μποκόρου «Διπλωμένο σεντόνι», ο οποίος εκτίθεται στην μόνιμη έκθεση του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Χρήστος Μποκόρος και ο Μάνος Δημητρακόπουλος, εκπρόσωπος της Εταιρείας Κοινωνικού Έργου και Πολιτισμού (Ε.Κ.Ε.Π.), που ανέλαβε την έκδοση του τόμου, και θα συμμετάσχει η ηθοποιός Μαρία Οικονόμου.

Για το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης η Μαρίνα Παπασωτηρίου.

Για την Συντροφιά του Λογοτεχνικού Ολογράμματος, Κατίνα Βλάχου και Βασίλης Πανδής.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.