Σάββατο 01.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης "Πες το με ένα Manga"

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
16 Μαΐου 2024 / 11:33
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι Manga, στο οποίο οι μαθητές θα σχεδιάσουν τα δικά τους κόμικς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας διοργανώνει ένα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πες το με ένα Manga!»Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Ε´ και ΣΤ´ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές μέσα από το πρόγραμμα θα γνωρίσουν την ιστορία των Manga. Αρχικά, θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό, που τα δημιούργησε, μέσω των Ukiyo-e («Εικόνες του ρέοντος κόσμου»). Τα τυπώματα αυτά αναπαριστούν διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής της Ιαπωνίας, όπως τις έχουν αποδώσει στα έργα τους οι διάσημοι καλλιτέχνες Katsushika Hokusai, Kitagawa Utamaro και Utagawa Hiroshige.

Στη συνέχεια, μέσα από παραδείγματα, θα παρουσιαστεί η εξέλιξη των Manga. Πώς από κόμικς σε εφημερίδες και περιοδικά μεταμορφώθηκαν σε κινούμενα σχέδια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τα γνωστά anime.

Θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι Manga, στο οποίο οι μαθητές θα σχεδιάσουν τα δικά τους κόμικς! Με τη βοήθεια ενός πρωτότυπου παιχνιδιού καρτών, εμπνευσμένου από τη δημιουργική γραφή, θα δομήσουν μια ολοκληρωμένη σκηνή Manga, δίνοντας ζωή στον δικό τους χαρακτήρα.

Γενική Επιμέλεια

Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια ΜΑΤΚ

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: 

Παναγιώτα Βασιλειάδου, Μουσειοπαιδαγωγός ΜΑΤΚ

Βιβή Γιούλη, Αρχαιολόγος ΜΑΤΚ

Χριστιάννα Κίτσου, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑΤΚ

Μιχάλης Τριβυζάς, Αρχαιολόγος ΜΑΤΚ

 

Χρήσιμες πληροφορίες για σχολεία:

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά επίσκεψη: 25

Διάρκεια: 60΄

Δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS57sojeF9Wxz-hrec30i94AX9BjDf6vK0qxFeiIiu5Nv7hA/viewform?usp=sf_link

(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων)

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 26610 30443 (εσωτ. 12) Χριστιάννα Κίτσου, Βιβλιοθηκονόμος, Μιχάλης Τριβυζάς, Αρχαιολόγος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.