Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολιγωρία στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Νοσοκομείο Κέρκυρας
12 Μαΐου 2017 / 12:11

Με δύο νέα θέματα επανέρχονται οι Νοσοκομειακοί Γιατροί: την κατάργηση μίας εκ των δύο Παθολογικών Κλινικών και την ολιγωρία Διοίκησης και Περιφέρειας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

«Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Κερκυραϊκό λαό αυτή τη φορά για δύο σημαντικά θέματα στο χώρο του νοσοκομείου:

ΠΡΩΤΟΝ:
Τα ανώτερα επιστημονικά όργανα, Επιστημονικό Συμβούλιο και Παθολογικός Τομέας, και όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του νοσοκομείου, ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, έχουν υπερθεματίσει στην λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών του νομού.

Υπάρχει φήμη ότι με τον νέο οργανισμό καταργείται η μία Παθολογική Κλινική. Εάν αυτό συμβεί, θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλη υποβάθμιση της λειτουργίας μιας βασικής και από τις πλέον αναγκαίες ειδικότητες με αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών των ασθενών με παθολογικά προβλήματα.

Ρωτάμε:
Γιατί το υπουργείο προτίθεται να νομοθετήσει αντίθετα στην θέληση και εμπειρία όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο; Ποιοι έχουν διαφορετική άποψη και γιατί; Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και συνενώσεις, είναι μέτρα νεοφιλελεύθερα που στόχο έχουν την υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών στους πολίτες. Αν στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαθλιώσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τότε πράγματι είναι στο σωστό δρόμο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν την μεγάλη ολιγωρία των προηγούμενων διοικήσεων του νοσοκομείου και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων, γιατί σε διάστημα επταετίας, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-2013 για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, δηλαδή αξονικού τομογράφου, καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου. Αυτά τα χρήματα χάθηκαν οριστικά.

Ανάλογη ολιγωρία δείχνουν και οι επόμενες διοικήσεις του νοσοκομείου και η νέα Περιφερειακή Αρχή, δεδομένου ότι από το νέο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020 έχουμε διανύσει το μισό περίπου χρονικό διάστημα. Μέχρι σήμερα δεν στάθηκαν ικανές να συνεχίσουν και να περατώσουν την διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού. Οι γιατροί εργάζονται με μηχανήματα (αξονικός τομογράφος) τα οποία προ πολλού έχει λήξει η λειτουργία επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν σε χλωρό κλαρί. Θα συνεχίζουμε να εκθέτουμε τις παραλήψεις και ολιγωρίες τους στον κερκυραϊκό λαό, ώστε επιτέλους να δράσουν.
Εμείς γιατροί είμαστε και δεν έχουμε συμφέροντα, Το μοναδικό μας κίνητρο είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, προς όφελος των χρηστών υγείας».