Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λεωφορειούχοι Κέρκυρας: «Ούτε Αθήνα είμαστε, ούτε Λονδίνο»

Λεωφορειούχοι
09 Ιουνίου 2017 / 15:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποχή από το λιμάνι, συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων την Τρίτη 13 Ιουνίου,

διαμαρτυρόμενοι για την πληθώρα αδειών ανοικτών περιηγητικών λεωφορείων στην Κέρκυρα.
Σε μια ακόμα παρέμβασή του, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας περιγράφει την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος από την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου και μέτρου στις άδειες αστικής περιήγησης: «Ερμηνεύοντας το νόμο σχετικά με τις ειδικού σκοπού άδειες των αστικών περιηγήσεων, όπως βόλευε, οι θεσμικοί και πολιτικοί μας παράγοντες αντιμετώπισαν τις αποστάσεις των ολίγων χλμ και με πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης μας αλλά και της περιφέρειας, σαν να ήταν η Αθήνα ή το Λονδίνο.

Επαγγελματίες του τουρισμού εκτός αγοράς εργασίας 

Με πάνω από δεκαπέντε τέτοια πούλμαν, κατάφεραν να θέσουν δεκάδες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αλλά και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού εκτός αγοράς εργασίας και να φέρουν σε δεινή θέση καταστηματάρχες αφού οι ελεύθεροι πελάτες των κρουαζιερόπλοιων έπαψαν να πηγαίνουν περπατώντας από το Μαντούκι προς την πόλη.
Και για να δέσουν όλα αυτά, δημιούργησαν μια προνομιακή αφετηρία  εντός του λιμένος και επέτρεψαν την λειτουργία υπαίθριων τουριστικών γραφείων και κατ'επέκταση της άγρας πελατών.
Με δυο λόγια δημιούργησαν μια πάρα φύση κατάσταση σε βάρος των επαγγελματιών του τουρισμού και της ποιότητας ζωής των Κερκυραίων.

Ζητούν απόσυρση των αδειών

Εμείς για μια ακόμη φορά ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των αδειών με την ίδια ευκολία που χορηγηθήκαν και να μείνουν όσα αντέχει η πόλη και όσα κατά μέσο ορό υπάρχουν σε άλλες ελληνικές πόλεις, ένα ή δυο.
Ως πρώτη συλλογική αντίδραση ο κλάδος μας μαζί με άλλους συναφείς φορείς ξεκινά άμεσα σειρά κινητοποιήσεων με πρώτη την Τρίτη 13/06/2017 με αποχή από το λιμάνι, συγκέντρωση και πορεία προς την περιφέρεια.
Οι κινητοποιήσεις  δεν θα σταματήσουν  μέχρι να αποσυρθούν οι άδειες».