Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έληξε η απεργία μαζεύουν τα σκουπίδια και με την συνδρομή εργολάβων

απεργία
29 Ιουνίου 2017 / 19:49

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις με την μορφή των καταλήψεων και της απεργίας και ξεκίνησε η αποκομιδή απορριμμάτων. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τη συνεδρίαση δεν πλειοψήφισε πρόταση για συνέχιση της απεργίας. Θα υπάρξουν συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ θα αξιολογήσει τις προτάσεις της βάσης για να λάβει εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τους συμβασιούχους.

ΑΘΗΝΑ. Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής εξετάστηκαν τρεις προτάσεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Η μια πρόταση έκανε λόγο για μετάθεση των κινητοποιήσεων αργότερα και η απόφαση για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και άλλης μορφής κινητοποιήσεων, ύστερα από συζητήσεις με τους εργαζομένους στην τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, να ληφθεί από το Γενικό Συμβούλιο, Την οποία στήριξαν, η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (παράταξη στην οποία μετέχει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας) με 3 ψήφους και η ΔΑΚΕ (στηρίζεται από συνδικαλιστές της ΝΔ) με 2 ψήφους.
Η δεύτερη πρόταση ετέθη από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ (στηρίζεται από το ΚΚΕ) που έχει τρεις έδρες και πρότεινε να μην σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και παράλληλα σε όλη τη χώρα να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η τρίτη πρόταση , επίσης για συνέχιση κινητοποιήσεων, ετέθη από την παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ( στηρίζεται από Λαϊκή Ενότητα-ΛΑΕ) που έχει τρεις έδρες. Αυτή η πρόταση έκανε λόγο για 24ωρη απεργία και αποχή από τηις εργασίες καθαριοτητας για το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια συνελεύσεις και απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο.
Την τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις θα λάβει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι την αρχή της εβδομάδας, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος είχε δηλώσει σε σχετική ερώτηση της κ.Ε. ότι με το τέλος της απεργίας, η δημοτική Υπηρεσία καθαριότητας σε συνεργασία με εργολάβους και μηχανήματα, κατά περίπτωση και κατά Δημοτική Ενότητα θα συνεργασθούν για τη συντομότερη αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Η Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Π. Κατσαρός, αμέσως μετά την είδηση της αναστολής της κινητοποίησης εξέφρασε την ικανοποίησή του: Εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συναδέλφους μου, επαγγελματίες του τουρισμού, θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την σώφρονα στάση που επέδειξε το Δ.Σ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και προχώρησε στην αναστολή των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Η ζημιά που υπέστη ο τουρισμός είναι τεράστια και έστω και την ύστατη στιγμή, με την ψύχραιμη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν αποφευχθεί οι χειρότερες συνέπειες.
Για μια ακόμα φορά θέλω να τονίσω ότι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους των Υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και ευελπιστούμε η περιπέτεια που βιώνουν να έχει αίσιο τέλος, για τους ίδιους προσωπικά, για τις οικογένειες τους και για το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.