Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολή του Δημ. Συμβουλίου για τους υδρογονάνθρακες-video

Δημοτικό συμβούλιο
04 Ιουλίου 2017 / 11:04

Ένταση, αποχώρηση αντιπολίτευσης και... «άτυπη ενημέρωση» από τους μελετητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκνευρισμός επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, λόγω μη απαρτίας, με αποτέλεσμα την αποχώρηση των παρατάξεων της μειοψηφίας. Από τα 49 άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ. παρόντα ήταν τελικώς, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, τα 16. Καθυστερημένα, λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων, έφτασε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.



 
Η συνεδρίαση αναβλήθηκε, αλλά λόγω της παρουσίας των εκπροσώπων του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Καλλιόπης Πάγκου και Άρη Καραγεώργη, που συμμετείχαν στη σύνταξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και ταξίδευσαν για να συμβάλουν στη συζήτηση, ακολούθησε μια άτυπη ενημέρωση. Η κ. Πάγκου επεσήμανε ότι η ΣΜΠΕ είναι μόνο ένα στάδιο, στο οποίο συγκεντρώνονται οι πληροφορίες για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής (χωρίς να προστίθενται νέες), εκτιμώνται οι επιπτώσεις και προτείνονται λύσεις βάσει της διεθνούς εμπειρίας. Ο κ. Καραγεώργης παρουσίασε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία της μελέτης, μεταξύ των οποίων και μια προσομοίωση πετρελαιοκηλίδας μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, ενώ υποστήριξε ότι η διαδικασία έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων θα έχει ως παράπλευρη ωφέλεια την επιστημονική μελέτη του Ιονίου Πελάγους.      
 
Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους μελετητές κατά την οποία υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. και έγιναν δύο τοποθετήσεις, από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ Νίκο Τρίαντο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας Αριστοτέλη Κοσκινά