Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επιστολή παραίτησης του αντιδημάρχου Γιώργου Ραιδεστινού

Παραίτηση Ραιδεστινού
28 Ιουλίου 2017 / 17:04

Αγαπητέ Δήμαρχε, Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη ΝΕΡΙΚΙ και βασικές αρχές και προεκλογικές δεσμεύσεις μας δεν έχουν τηρηθεί.

Η δημοκρατία, η συμμετοχή των δημοτών, η διαφάνεια, η αποκέντρωση και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας εξακολουθούν να είναι ακόμα το ζητούμενο.
Από τη θέση του χωρικού Αντιδημάρχου των ΔΕ Κερκυραίων και Φαιάκων για 2,5 χρόνια, και των ΔΕ Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών εδώ και 4 μήνες, είχα ως βασική αρχή τη συνεργασία με τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια και όλους τους φορείς των περιοχών για τον από κοινού συντονισμό και την προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων, με στρατηγική και όραμα για τον τόπο μας.
Ωστόσο, η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις θεματικές αντιδημαρχίες έκαναν το ρόλο των χωρικών αντιδημαρχιών δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό, αφού ποτέ δεν τους δόθηκαν ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά λέγονται. Τα έχουμε πει όλοι οι κατά καιρούς χωρικοί Αντιδήμαρχοι. Οι όποιες εκκλήσεις μας για λήψη αποφάσεων ύστερα από ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματός μας και την άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας, έπεφταν στο κενό λόγω αδυναμίας εποικοδομητικής επικοινωνίας. Η αίσθηση ότι «κάποιοι άλλοι αποφασίζουν» γίνεται όλο και πιο έντονη….
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του χωρικού Αντιδημάρχου ΔΕ Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών.
Δεν ήταν μια εύκολη ή αβασάνιστη απόφαση.
Είχα αποφασίσει να υποβάλω την παραίτηση μου και να επιστρέψω στην εκπαίδευση στις 31/8/17 για να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου στις Δημοτικές Ενότητες ευθύνης μου.Η επιλογή μου όμως στη θέση του Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου και το ασυμβίβαστο των θέσεων Αντιδημάρχου και Διευθυντή σχολείου, μου επιβάλλουν να καταθέσω την παραίτησή μου πριν την 1η Αυγούστου.
Σεβόμενος όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και ευχαριστώντας όλα τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και φορέων που συνεργαστήκαμε, καθώς και το προσωπικό του Δήμου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και όσα όργανα συμμετέχω για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο νησί μας, όπως αυτή αξίζει στους δημότες μας.

Συνεχίζω την προσπάθεια για την εφαρμογή του Προγράμματος της ΝΕΡΙΚΙ ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τον καταστροφικό τους ρόλο στην κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για δημοκρατία και διαφάνεια, για αποκέντρωση, για προστασία του δημόσιου χώρου, για ίση αντιμετώπιση των δημοτών, για την ενεργοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας, για ουσιαστική ενίσχυση του Δήμου από την Κεντρική εξουσία, για την υπεράσπιση των λιμανιών, των αεροδρομίων, των λιμνών,της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Φυσικά, θα βοηθήσω όσο μπορώ όποιον αναλάβει τη θέση αυτής της Αντιδημαρχίας.
 
Ραιδεστινός Γιώργος
Αντιδήμαρχος ΔΕ Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών