Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θερμό επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δωρεά Ανδρεάδη

Δωρεά Ανδρεάδη
30 Ιουλίου 2017 / 09:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξι ολόκληρους μήνες μετά τη δωρεά όλου του παλαιού εξοπλισμού των ξενοδοχείων πρώην Χανδρή, το θέμα εξακολουθεί να γίνεται αντικείμενο αντιπαραθέσεων.

Χθες στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή ενημέρωσε τους συμβούλους για την πορεία διαχείρισης της δωρεάς, η οποία έχει ανατεθεί σε τριμελή διαπαραταξιακή επιτροπή.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των αντικειμένων, έχει γίνει αντιπαραβολή με τις λίστες των δωρητών και με τα δελτία αποστολής. Τα αντικείμενα αυτή τη στιγμή φυλάσσονται σε χώρους, που εχουν επιλέξει να μην ανακοινώσουν δημοσίως για λόγους ασφαλείας. Η απόφαση της περιφέρειας είναι να δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους φορείς, σωματεία, συλλόγους κ.λπ. Κατόπιν η διανομή θα γίνει με πρώτη προτεραιότητα τα κοινωφελή ιδρύματα, ύστερα τα δημόσια κτήρια και υπηρεσίες και έπειτα τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι.
Εκεί δέχθηκε σφοδρή κριτική από τον επικεφαλής της Επτανησιακής αναγέννησης Γιώργο Καλούδη, ο οποίος έκανε λόγο για άτακτη διαχείρηση της δωρεάς από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και καταγγελίες για υπεξαιρέσεις και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Αυτή η στάση του Γ. Καλούδη επικρίθηκε από την πλειονότητα των συμβούλων ενώ ο Τάσος Σαλβάνος της παράταξης «Αριστερή Κίνηση Ιονίου», προκάλεσε όσους έχουν καταγγελίες να τις κάνουν με στοιχεία και να δώσουν ονόματα, διαφορετικά να σταματήσουν να ρίχνουν «λάσπη στον ανεμιστήρα».
Με έντονο εκνευρισμό η αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή, χαρακτήρισε απαράδεκτη και προσβλητική τη στάση του Γιώργου Καλούδη. Παραδέχθηκε ότι η δωρεά βρήκε την Περιφέρεια ανέτοιμη να διαχειριστεί σε τόσο ασφυκτικό χρόνικό διάστημα -15 ημερών- μια δωρεά τέτοιου μεγέθους, αλλά ξεκαθάρισε ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και η διανομή θα γίνει με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.  
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.