Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για το μπαράζ πυρκαγιών στην Κέρκυρα

φωτιά
28 Αυγούστου 2017 / 10:08

Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις περιοχές που έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένα πυρκαγιές, αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την αντιπυρική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, ύστερα, από το τελευταίο μπαράζ πυρκαγιών,  που έχουν εκδηλωθεί στο νησί μας. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος, ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Ανδρέας Ρίζος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας,  της  ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.
 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  την Πυροσβεστική για την  ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση  των πυρκαγιών,  καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην κατάσβεση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες.
 
Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας κ. Ρίζος έκανε μια γενική ενημέρωση για τον αριθμό των  πυρκαγιών  που έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα,  την συχνότητα τους,   τα χαρακτηριστικά των περιοχών, και τον μεγάλο κίνδυνο που  εγκυμονούσε αν ξέφευγαν  από τον έλεγχο της Πυροσβεστικής.
 
Όλοι συμφώνησαν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο  έχει λειτουργήσει  μέχρι σήμερα αποτελεσματικά  και παρότι έχουν εκδηλωθεί πολλές εστίες, οι καταστροφές   είναι σχετικά μικρές.
 
Αποφασίστηκε  μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου όλοι οι οι φορείς  να εντείνουν τις προσπάθειες και να δοθεί ιδιαίτερο  βάρος στις περιοχές που έχουν εκδηλωθεί  επανειλημμένα πυρκαγιές.