Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόλαση στη Ζάκυνθο - καταφθάνουν περισσότερες ενισχύσεις

Φωτιά
29 Αυγούστου 2017 / 14:01

Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι στην Αναφωνήτρια Ζακύνθου.

Το μέτωπο αφού προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο χωριό, έχει σπάσει στα δυο και κατευθύνεται προς τις Μαριές, με την αστυνομία μάλιστα να έχει κόψει την κυκλόφορία προς την περιοχή στην διασταύρωση μετά το Καταστάρι. Οι πυροσβέστες μαζί με τις αρχές, δασοφύλακες και απλούς κατοίκους προσπαθούν να ανακόψουν την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη. 


Αυτήν την στιγμή επιχειρούν 24 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 άνδρες. Να πούμε ότι έχουν έρθει και άνδρες της πυροσβέστες από Καρπενήσι, Μεσολόγγι, Τρίκαλα κ.α. περιοχές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.  Ενισχύσεις εκτός Ζακύνθου έρχονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο που κατακαίει από το πρωί την περιοχή της Αναφωνήτριας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από παρέμβαση και επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής εξασφάλισε την άφιξη απόψε 10 πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικών μηχανημάτων προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο, ενώ αυριο το πρωί θα έλθουν άλλα 7 οχήματα από τη Βόρειο Ελλάδα. Το πλοίο «Mare Di Levante» της «Levante Ferries» θα πραγματοποιήσει απόψε τα μεσάνυχτα έκτακτο δρομολόγιο προκειμένου να μεταφέρει από την Κυλλήνη 20 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του στρατού με τα οποία έρχονται στη Ζάκυνθο ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου στην Αναφωνήτρια. Επίσης από τις 6 το ξημέρωμα θα επιχειρούν δυο ελικόπτερα σινούκ. 

Πηγή: ImeraZante.gr