Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου για το σταθμό διοδίων Δροσοχωρίου

Περιφέρεια Ηπείρου
31 Αυγούστου 2017 / 09:28

ΗΠΕΙΡΟΣ. Η Περιφέρεια Ηπείρου, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του Σταθμού διοδίων Δροσοχωρίου, με ταυτόχρονη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εφαρμογής της.

Η  Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο  να υπάρχουν ουσιαστικά τρεις σταθμοί διοδίων στα όρια μιας περιφερειακής ενότητας, να μην εφαρμόζεται αναλογική χρέωση- όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές και οδικούς άξονες της χώρας- και να υποχρεώνονται μόνιμοι κάτοικοι σε καταβολή διοδίων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις από τη μόνιμη κατοικία τους προς χώρους εργασίας, μετάβαση σε υπηρεσίες κλπ.

Με βάση τα ανωτέρω, ζητείται η ακύρωση της απόφασης με την αιτιολογία της  έλλειψης κατάλληλου παράλληλου ή εναλλακτικού οδικού δικτύου που να επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων, χωρίς την υποχρέωση καταβολής διοδίων. Η προσφυγή συνυπογράφεται  από αντιπροσωπευτικές ομάδες πολιτών που θίγονται έντονα από την λειτουργία των σταθμών διοδίων (κάτοικοι, υπάλληλοι, επαγγελματίες, πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι).

Πηγή: aftodioikisi.gr