Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για την οργάνωση συνεδρίου κερκυραϊκού τουρισμού

κερκυραϊκός τουρισμός
02 Σεπτεμβρίου 2017 / 18:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο την πραγματοποίηση συνεδρίου για τον κερκυραϊκό τουρισμό συναντήθηκαν το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο, εκπρόσωποι της τοπικής Διοίκησης, σχεδόν όλων των θεσμικών φορέων

του νησιού, του επιχειρηματικού κόσμου και εργαζομένων.
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος, εκπρόσωπος της περιφερειακής Αρχής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Χονδρογιάννης, ο γ.γ. του Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ. Πουλής, του ΤΕΕ, Γ. Μεταλληνός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας καταλυμάτων, Π. Κατσαρός, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Β. Καλούδης και ο αντιπρόεδρος Δ. Μούτσος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων, Χ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, Κ. Μουζακίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Κ. Κιτσάκης και ο αντιπρόεδρος Β. Σώζος,του HATTA, Bασίλης Κοντός, των δ/ντων ξενοδοχείων ο Αλ. Ανεμογιάννης, των ξεναγών η πρόεδρος Μαρία Βούλγαρη και η Γκορντάνα Μουρούζη (μέλος του δ.σ.), ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ, Σπ. Στεφανίδης, η Δ/ντρια της αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Τ. Ρηγάκου, ο πρ.πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Γ. Δούκας, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού, Νίκος-Φοίβος Καλούδης, η πρόεδρος του ΚΓΣ, Λίνα Ρούσσου, επιχειρηματίες κα. παράγοντες της δημόσιας ζωής των νησιών.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχαν οι Εκδόσεις Ενημέρωση, ο Τ. Αναγνωστάκος του Ionian inspires και ο Κ. Τσουμάνης επικεφαλής του Γραφείου Κερκύρας του ΕΟΤ.
Η συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες χαρακτηρίστηκε από έντονο προβληματισμό και επικεντρώθηκε στις οργανωτικές προϋποθέσεις του συνεδρίου με στόχο το rebrading του κερκυραϊκού τουρισμού. Την υποστήριξή τους έχουν δηλώσει αν και απουσίαζαν για διάφορους προσωπικούς λόγους ο πρύτανης του Ιονίου πανεπιστημίου, Β. Χρυσικόπουλος, ο εκπρόσωπος της Fraport, ο τουριστικός πράκτορας (ειδικευμένος στον ρωσικό τουρισμό) Ν. Κανούλας. 

Οι παρόντες συμφώνησαν να αποτελέσουν την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία θα παραμείνει ανοικτή στη διεύρυνση της και θα αποφασίζει με ομοφωνία, και να εισάγουν στα συμβούλια των φορέων τους το αίτημα για την χρηματοδότησή του καθώς και των προπαρασκευαστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Η οριστική απόφαση για την σύνθεση της οργανωτικής Επιτροπής και τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της δράσης συμφωνήθηκε να ληφθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι ύστερα από αίτημα του δημάρχου, η υπουργός Τουρισμού θα θέσει υπό την αιγίδα της τις εργασίες του, ενώ εφόσον οι ημερομηνίες διεξαγωγής το επιτρέπουν θα μετάσχει και η ίδια. Η Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής Ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου, αναμένεται να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα στο κλιμάκιο των υπουργών που θα μετάσχουν στις εργασίες της πρώτης Ελληνοιταλικής συνάντησης συνεργασίας, σε δυο εβδομάδες. Της ιταλικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο πρωθυπουργός της γείτονος Π. Τζεντιλόνι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ