Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη μήνυση της Χ.Α.: Κάτω απ΄ το φαιδρό κρύβεται το επικίνδυνο

ΣΥΡΙΖΑ
07 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Οι προσπάθειες του χρυσαυγίτη βουλευτή να μετατρέψει το νησί σε στρατόπεδο εθνικοφρόνων, θα πέσουν στο κενό» αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για την νέα πρόκληση του Ι. Αϊβατίδη.

Ο βουλευτής της Χ.Α. Ι. Αϊβατίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου διότι σε Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα από πολιτιστικά σωματεία συμμετείχε τουρκικό χορευτικό συγκρότημα από την Προύσα και, όπως συνηθίζεται, παρέλασε στους δρόμους της πόλης και ανάρτησε την τουρκική σημαία μαζί με άλλες σημαίες στον χώρο της εκδήλωσης.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας αναφέρει: «Θα ήταν για γέλια, αν δεν έκρυβε από κάτω το γνωστό εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα της δολοφονικής οργάνωσης με τον κοινοβουλευτικό μανδύα. Κι ο μόνος λόγος που απαντάμε σε τέτοιες φαιδρότητες είναι ακριβώς γιατί κάτω από το φαιδρό κρύβεται το επικίνδυνο. Αυτό που οδήγησε σε ντροπιαστικές περιπέτειες της Ιστορίας.

Η χώρα μας και το νησί μας δεν κινδυνεύουν από το κυμάτισμα μιας ξένης σημαίας στο πλαίσιο πολιτιστικών, αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων. Αντίθετα, αυτές τις ανταλλαγές και συνεργασίες τις θεωρούμε πλούτο και γέφυρα ανάμεσα στους λαούς και τις κοινωνίες που θέλουν να ζουν και να δημιουργούν ειρηνικά και σε συνεργασία.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι οι προσπάθειες του χρυσαυγίτη βουλευτή να μετατρέψει το νησί μας σε στρατόπεδο εθνικοφρόνων άλλων εποχών. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα πέσουν όλες στο κενό».