Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Παυλίδης: Επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός Σχολείου ίσων ευκαιριών

Κώστας Παυλίδης
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει το Δημόσιο Σχολείο έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους, το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία της χώρας και τα όποια μικροπροβλήματα αναμένεται να επιλυθούν εντός της εβδομάδας.

Η συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, παίρνει σάρκα και οστά. Επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός Σχολείου ίσων ευκαιριών προς όλους τους μαθητές, με δημοκρατικό πρόσημο, στο οποίο η αλληλεγγύη θα γίνεται βίωμα και η γνώση θα αποκτά πραγματικό νόημα. Μέσα απ’ αυτό το περιβάλλον θα προκύψουν οι επιθυμητές ιδιότητες του αυριανού πολίτη.

Αυτή θα είναι ακόμη μια χρονιά ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στην Εκπαίδευση και καλώ την εκπαιδευτική κοινότητα να συμβάλλει εποικοδομητικά, με τη συνεργασία και τις προτάσεις της, προς αυτή την κατεύθυνση.

Εύχομαι καλή χρονιά στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς τους και στην εκπαιδευτική κοινότητα».